Hunter

X-aktákba illő öngyulladások Szicíliában

A kis szicíliai falu kapuja egyik sarokvasát elengedve fityeg a szélben, az elnéptelenedett házakban ma csupán egy rejtélyes tűzeset-sorozat nyomai lelhetők fel. A spontán tüzek január közepén kezdődtek a Canneto di Caronia nevű településen, körülbelül 20 házban.

Rövid szünet után a szinte mindennapos tűzesetek újra megismétlődtek, annak ellenére, hogy a falu elektromos ellátását teljesen megszüntették. Tudósok, mérnökök, a rendőrség, sőt néhány önjelölt "szellemirtó" is meglátogatta már a települést a spontán öngyulladások nyomai után kutatva, melyek a biztosítékszekrénytől a mikrohullámú sütőkön át egészen az autókig már szinte mindenhol előfordultak. A lángok, melyeket már az ördögnek is tulajdonítottak, emberi életben még nem tett kárt.


Kárfelmérés egy canettói házban

"Sötétben tapogatózunk. Egyetlen nyomot sem találtunk" - mondta Pedro Spinnato, a három Caronia település közös polgármestere. "Minden esetben, ha új tudós érkezik a településre, rögtön azon kezdenek gondolkozni, hogy az egész csak kitaláció, a másik véglet két perc alatt meg akarja oldani a rejtélyt. Eddig még egyiküknek sem sikerült."

Cannetó a Palermo és Messina között félúton fekszik, és mindössze egyetlen, a vasútvonal és a tenger között elhelyezkedő utcából áll. Miután a helyi önkormányzat szükségállapotot rendelt el mind a 39 lakóját kitelepítették. Azonban a közeli hotelben és az önkormányzat által bérelt házakban történt elszállásolás több hete után az emberek egyre kétségbeesettebbé váltak. "Láttam amint egy légkondicionáló lángokba borult és 30 másodperc alatt leégett. Ezek nem normális események, úgy vélem el kell kezdenünk valamilyen más segítség után kutatnunk" - mondta Antonio Pezzino, akinek először sújtotta a házát az öngyulladás.

A kezdetekkor Gabriele Amorthy, a katolikus egyház ördögűzője a Sátánt sejtette a történések mögött, aminek hangot is adott az Il Messaggero napilapban. "Láttam már ilyet korábban" - idézi szavait az újság. "Démonok szállják meg a házat és jelennek meg az elektromos eszközökben." Amorthy a helyi plébánost sürgette, hogy tegyen lépéseket az ügy érdekében. Don Antonio Cipriani azonban vagy nem hitt a természetfeletti tevékenységben, vagy nem kívánt konfrontálódni vele, mindenesetre a lakosokkal egyetértésben a tudósokra bízta a tüzek rejtélyének felderítését.


Az elektromos berendezések ismeretlen ok miatt gyulladnak ki

A Paranormális Bejelentéseket Vizsgáló Bizottság vezetője rövid látogatása után kizárta a démonokat és kísérteteket. "Az a tény, hogy a jelenség csak akkor következik be, ha emberek vannak jelen, elég kétségessé teszi, hogy természetes, vagy akár természetfeletti jelenségről kellene beszélnünk" - nyilatkozott a bizottság részéről Massimo Polidoro. "Amennyiben a dolgokra végül mégsem sikerül magyarázatot találni, nem zárjuk ki a további vizsgálatokat sem."

Senki nem mondhatja, hogy a szakértők nem próbáltak meg mindent, Canneto azonban egyre inkább az X-akták egyik helyszínére kezd hasonlítani. Két tűzoltóautó és egy rendőrségi terepjáró áll a következő tűzesetre teljes készültségben a falu bejáratánál, és az odalátogatók egy rádióhullámokat mérő mikrobuszt is kiszúrhatnak egy jókora forgó antennával a tetején. Háromlábú geomágneses, meteorológiai, elektromágneses és elektrostatikus jeleket figyelő műszereket helyeztek el a házakban és a kertekben a citromfák mellett. Miután a rendőrök saját szemükkel győződtek meg az öngyulladásról, kizárták egy esetleges csínytevő vagy gyújtogató lehetőségét.

Az elméletek jelenleg a vasútvonal földalatti vezetékei miatt felgyülemlő elektromos energiától egészen egy ritka "természeti jelenségig" terjednek, utóbbi esetében az elektromosságot a Föld magjából származtatják. A lángok az elektromos hálózatba be sem dugott lámpákat, sőt már egy teljes házat is felemésztettek. A fekete égésnyomok most is megtalálhatók a házak falain. Az elektromos művek kikötötték a települést a hálózatból és generátorra csatlakoztatták, azonban az is lángra kapott. Az utóbbi napokban már a mobiltelefonok és a gépjárművek esetében is előfordult a spontán öngyulladás.

A lakók szeretnének visszatérni otthonaikba, azonban vegyesek az érzelmek, a legtöbben félnek. Spinnato, a polgármester szintén reményvesztetten nyilatkozott. "Volt, aki azt írta, hogy a gyógyírt egy fekete kecske feláldozása és vérének összegyűjtése jelentené. Időnként, egyéb megoldás hiányában már én is kezdem jó ötletnek tartani."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kryon #60
    Hát (épp e miatt) én se gondoltam komolyan,csak jól hangzott.......Remélem rájönnek mi okozza.
  • Tetsuo #59
    Az élőlények által keltett elektromágneses tér -feltéve ha nem elektromos rájáról van szó- olyan csekély, h a környezet egyéb elektromágneses sugárzásaitól mérni sem lehet, hacsak nem közvetlen elektródákkal a testben.
    A hősugárzás is elektromágneses hullámok, de gondolom nem erre a tartományra gondoltál.
  • FtranX #58
    Hát ez tényleg eléggé Egely jellegű magyarázat. :)

    Remélem találnak értelmes magyarázatot a jelenségre. Kíváncsi vagyok...
  • Kryon #57
    Ez elég Egely jellegű magyarázat,de....a biológiai sejtfolyamatoknál általában ionok mozognak,és elektromágneses teret keltenek,mely indukcióval vissza is hathat,ezen változó EM tér jelen van minden élőben és körülötte nevezzük akárminek is,ha a faluban erős EM ingadozás volt/van akkor ez esetleg megzavarhatta ezt a teret,akár pozitív visszacsatolás is kialakulhatott ennek következtében.......és kész a baj...,(Amúgy én is a gáz és a gömbvillám között vacilálok),amúgy a témába belefér,hogy hülyeséget írjak,mivel ez a jelenség a tudomány előtt máig talány....
  • FtranX #56
    Renderelési hibák a Mátrixban!! (a la animatrix()
  • [HUN]PAStheLoD #54
    hát erről az aktív okosításról lemaradtam de nem sírok (erős vagyok kibírom)
  • Mice #50
    hát nekem nem hiányzik, viszont ha kell így is kinézhetsz Alaszkába :) tök aranyos farkasvonyításos reggelekre kellni/aludni
  • Mice #49
    mondjuk a DAT-ban (már amennyit én az előzeteséből láttam), abban pont azzal startolt az anim, hogy Mexico has closed it's border lines vagy mi a szösz, tehát nem bizti, hogy annyira várnak minket :(
  • sniper #48
    Jo lenne, mar faszom kivan az 50 fokos nyarakkal.
  • sniper #47
    "emberek hamvadnak el szempillantás alatt, mégpedig úgy, hogy a közelükben lévő - és gyakran gyúlékony - tárgyaknak semmi baja nem esik."
    Persze, ez a desintegration nevu 6. szintu wizard spell. :D

    Legalabb a csokak elmondhatjak hogy veluk van az Ero". :)