SG.hu

Ötvenötmilliós bírság az Invitelnek

A Gazdasági Versenyhivatal 55 millió forintos büntetést szabott ki az Invitelre, mivel megállapítása szerint egy akciója során visszaélt gazdasági erőfölényével, és így tett szert 18 millió forintos bevételre.

Az Invitel a weboldalán megjelent tájékoztató tanúsága szerint "Nyári akció hétvégi telefonbeszélgetésekre" elnevezésű szolgáltatást vezetett be 2003. július 19. napján. A bevezetett szolgáltatást a szolgáltató az internetes weboldalán megjelent tájékoztató értelmében oly módon nyújtotta, illetve nyújtja, hogy az akció időtartama alatt a helyi és körzeten belül beszélgetésekért 4 óra időtartamon belül, függetlenül a beszélgetés hosszától egységesen 45,- Ft-ot számítanak fel. Az akció időtartama alatt azoknak az előfizetőknek, akik az akciós lehetőséget nem kívánják igénybe venni, a helyben vagy körzeten belül indított hívásaik esetén először a 1767-es szolgáltatóhoz rendelt speciális számot kell tárcsázniuk, majd ezt követően a hívni kívánt 6 jegyű telefonszámot.

A GVH megállapította, hogy az előfizetők többsége annak ellenére, hogy nem kívánt élni az átalánydíjjal, a korábban berögzült módszere szerint nem tárcsázta az előhívószámot, és ez az Invitelnek mintegy 18 millió forintos extra bevételt jelentett. A bírság összege egy korábbi irányelv szerint a jogtalan bevétel háromszorosa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • knwd #3


    Afene essen bele... én se ütöttem semmit a számok előtt... szép...