SG.hu

A tudósok szerint Atlantisz csak egy kis sziget lehetett

[Nemzetközi Hírfigyelő - The Boston Globe] A legendák szerint az elsüllyedt birodalmat Platón írta le először az i.e. IV. században, azóta feltételezett nyugvóhelyéül Bolíviát, Perut, Pennsylvaniát, az Északi-sarkvidéket vagy éppen a Szaharát is megjelölték. Platónt talán Thira története ihlette írásra: a ma Santorininek nevezett sziget i.e. 1470-ben egy vulkánkitörés miatt szinte teljesen eltűnt a föld színéről.

Nemrég új könyv jelent meg az Atlantiszról, amelyben a szerző tenger alatti térképezés bizonyítékaira támaszkodva azt állítja, hogy a Földközi-tenger keleti részén, a víz mélyén húzódó, 1,6 kilométer hosszú terület valaha az Atlantisz volt. Az is lehet azonban, hogy jelentéktelen földtani jelenségről van szó, hiszen a könyv szerzője elismeri: feltételezéseire csak további kutatások adhatnak egyértelmű választ. Az Atlantiszt övező mítosz tovább él, ma, a terror korszakában talán azért is, mert igen aktuális egy valaha erős, később megsemmisülő birodalom története. Bármi is az Atlantisz-mítosz népszerűségének az oka, és legyenek bármily valószínűtlenek történetei, az emberek hisznek bennük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HUmanEmber41st #3
    Platon pontosan elmagyarázta, hogy hol volt Atlantisz. Miért nem ott keresik?? troja is ott volt, ahol az Iliász leírta akkor meg? ??? Nem elméleteket kellene gyártani ( Bolívia.. ekkora hülyeséget..) hanem leküldeni ott 1 robotszondát. Vagy megkeresni, hogy azon a területen hol volt 10-20 ezer évvel ezelőtt valami nagy vulkánkitörés, és onnét kiindulni.
  • vader #2
  • asysoft #1
    "Az Atlantiszt övező mítosz tovább él, ma, a terror korszakában talán azért is, mert igen aktuális egy valaha erős, később megsemmisülő birodalom története" ez teccik:)