Spencer

Új merevlemezes DVD-rekorderek a Panasonictól

A Matsushita Electric Industrial bejelentette, hogy a közeljövőben két vadonatúj, integrált merevlemezzel rendelkező DVD rekordert dob piacra.

A Panasonic DIGA termékcsaládba tartozó DMR-E100H, illetve DMR-E200H Japánban már augusztustól kezdve megvásárolható lesz, a DMR-E100H pedig idén ősztől kezdve fog megjelenni a különböző nemzetközi piacokon. Mindkét modell részét képezi többek közt egy SD (Secure Digital) memóriakártyák, valamint egy PCMCIA kártyák fogadására hivatott bővítőhely.

A 120 GB tárolókapacitással rendelkező integrált merevlemezzel szerelt Panasonic DMR-E100H árát nem jelölte meg a gyártó, a nem kevesebb mint 160 GB kapacitású winchesterrel szerelt Panasonic DMR-E200H-ról viszont tudni lehet, hogy ajánlott fogyasztói ára 198 ezer jen, vagyis mintegy 388 ezer forint lesz. A bejelentés kapcsán többek közt arról is szó esett, hogy a DMR-E100H típusjelzésű modell 120 GB-os merevlemeze maximálisan 160 órányi, a DMR-E200H típusjelű modell 40 GB-tal nagyobb kapacitású integrált winchestere pedig mintegy 212 órányi videoanyag tárolására képes.


A most bejelentett két új DVD-rekorder a Panasonic elsősorban azok számára ajánlja, akik nagy méretű videokönyvtáraikat minden eddiginél könnyebben szeretnék kezelni, illetve kategorizálni. A Panasonic újdonságai az MPEG-2, illetve MPEG-4 formátumú digitális videoanyagokon kívül egyébként a JPEG, illetve TIFF digitális fényképeket is képesek kezelni, tehát esetükben nincs akadálya a családi digitális fényképnézegetésnek sem. Említésre méltó, hogy mind a DMR-E100H, mind a DMR-E200H képes az egy időben történő MPEG-2, illetve MPEG-4 rögzítésre, illetve többek közt arra, hogy a merevlemezén tárolt különböző digitális anyagokat SD memóriakártyára másolja. A két új berendezés segítségével ezenkívül az MPEG-2 állományok MPEG-4 formátumúvá történő konvertálása, ezt követően pedig memóriakártyára történő másolása is megoldható, még pedig egyetlen lépésben.

A Panasonic DMR-E100H, illetve DMR-E200H a DVD-R és DVD-RAM formátumú lemezek írásával képes megbirkózni, tehát a DVD+R szabványt a cég újdonságai egyelőre nem támogatják. A fejlesztők elmondása szerint egy a készülékek merevlemezén tárolt egyórás videofelvételt DVD-RAM, illetve DVD-R lemezre rögzíteni mindössze 5, illetve 2,5 percig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #3
    hát, nemtom ti vagytok vakok, vagy nekem van szemem, de alul a kapcsolodo linkeknél van két panasonic hír is
    én is belenéztem most, hogy igy irtátok, de teljesen más van bennük (dmr e50, itt meg a 100ról van szó), igaz, a kép ugyanaz - de valószinuleg egy jövőben megjelentendő dvdről nincs még kép, igy berakták a régebbi tipust
  • 3P #1
    Nemazert, de ez a "hir" hanyadszor megy le itt a SG-n?