JohnnyCage

Terroristák támogatásával vádolják az Intel alkalmazottját

Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium az Egyesült Államok elleni összeesküvéssel, és terrorszervezetek támogatásával vádolja Mike Hawash-t, a chipóriás Intel Corp. egyik fejlesztőjét.

Hawash-t március 20-án helyeztette előzetes letartóztatásba az igazságügyi minisztérium. Egy most nyilvánosságra hozott, 41 oldalas dokumentum szerint az Intel mérnöke 2001 októberében több terroristával együtt Kínába utazott, majd onnan Afganisztánba próbált eljutni, hogy a Tálibok oldalán harcoljon az Egyesült Államok ellen.

Hawash 1964-ben született Nablus-ban (Palesztína), és csak később kapta meg az amerikai állampolgárságot. Az Intel alkalmazottja jelenleg Hillsboroban (Oregon) lakik feleségével, és három gyermekével. Hawash-t hat másik, Portland-ben (Oregon) élő, arab származású terroristával hozták kapcsolatba, azok letartóztatását, és kihallgatását követően. Az Intel alkalmazottja a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás sorozat után egyes szomszédok állítása szerint "keletibbé" vált, és többek között szakállat növesztett.

Hawash-t letartóztatása után hetekig tartották fogva vádemelés nélkül. A chipfejlesztő barátai, valamint korábbi főnöke képtelenségnek tartják az ellene felhozott vádakat, és egy weboldalt hoztak létre, amelyben ártatlanságát hangoztatják.

Hawash az Intel MMX multimédia utasításkészlet kidolgozását végző fejlesztőcsapat vezetője volt, majd MMX emulátorok, és MPEG dekóderek kifejlesztésén dolgozott. 1998-ban egy társával kiadta a "DirectX, RDX, RSX, és MMX Technológia: Gyorstalpaló a nagyteljesítményű API-khoz" című könyvét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • awender #12
    Tehát a szeptember 11-ei támadók hódítók, mert több ezer embert megöltek.

    Noooooooooooormááááliiis?
  • awender #11
    Az egészen biztos, hogy te demagóg vagy. Ha nem vagy biztos abban, mi is az a terrorista, akkor lapozd fel az értelmezőszótárt. Az említett könyv könyvtárban található. Könyvtár már faluban is található. Ha nem találsz, akkor könyvesboltban is felnyithatod. Ez olyan, mint egy élelmiszerbolt, csak könyveket árusítanak benne.
  • Inquisitor #10
    "Egyébként elfelejtitek, hogy milyen volt a kommunistaüldözés az 50 évek elején amerikában. Még Hollywoodot is elérte és nem különbözött semmiben a másik oldaltól ..."
    Na jah, de minek lásson, akinek van szemellenzője? :)
    Ezt olyanoknak mond, akiknek bepárásodik a szeme, ha meglát egy amerikai csillagos lobogót, és fennen hírdetik mindenhol, hogy "az USA-nak mindíg igaza van".
  • [HUN]PAStheLoD #6
    Amerika egyre lejjebb mászik... mint már mondtam ideje Kínáb menni ha tudni akarod hol jó élni :DD
    Vagy még esetleg Cuba!! :))
  • b #5
    adja a jóisten, hogy a legközelebbi binláden által eltéritett repülőn, vagy felrobantott túrista szálóban ne legyen ott édesanyád és a kistestvéred.
  • Benedekco #3
    HEJES!! Jól mondod!
    amúgy meg nemmindegy, hogy a sarki közértben dolgozó árú feltöltő a terrorista vagy valaki más (jelen esetben 1 inteles manyusz)? Totál mind1! ember-ember aszt csók!