JohnnyCage

Elkészült az új játékosztályozási rendszer

Hamarosan bevezetésre kerülhet az az új, európai videójáték korhatár rendszer, amely többé - kevésbé egységesíti a játékboltok polcaira kerülő játékok korhatár besorolását az öreg kontinensen.

Az új rendszer célja, hogy megvédje a gyerekeket a koruknak nem megfelelő játékszoftverektől, valamint azok fejlődő személyiségükre gyakorolt káros hatásaitól. Bár a legtöbb esetben a jelenleg kapható játékszoftvereken is található korhatár megjelölés, ezek a jelzések nem egységesek, és gyakran csak azt tükrözik, hogy a játékkiadó milyen korosztálynak szánja a játékot.

Az új korhatár rendszer, amely a PEGI (Pan European Game Information) nevet viseli, a közeljövőben felváltja az európai országokban jelenleg használatos videójáték korhatár rendszereket. A PEGI szerint a videójátékok a következő osztályozás alá esnek: 3 éves, vagy idősebb; 7 éves, vagy idősebb; 12 éves, vagy idősebb; 16 éves, vagy idősebb; 18 éves, vagy idősebb;

A PEGI korhatár megjelölés a videójátékok dobozának elülső oldalán, jól láthatóan lesz feltüntetve egy rövid kiegészítő leírással együtt, amely további információval fog szolgálni a játékszoftver stílusáról, tartalmáról. Az Interactive Software Federation of Europe (ISFE) szövetség által kidolgozott PEGI videójáték korhatár rendszer némileg módosított formában kerül alkalmazásra Portugáliában és Finnországban. Németország nem fogja alkalmazni az új rendszert, tekintve, hogy a német törvények igen pontosan szabályozzák a kérdést, és az országban már működik egy hasonló rendszer.

A PEGI kifejlesztői remélik, hogy az új videójáték korhatár rendszer megkönnyíti a szoftverek vásárlását a szülők számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #7
    nekem 8 úgyse boltba veszem :))
  • PResident Evil #6
    hát a Postal 2 elég durva ami azt illeti, de mivel csak virtuális vérengzés, szeritnem nem kéne ezt ennyire komolyan venni...
    szép... szép... szabályok...
    de ugyse tartják be...
    szerintem több gyerek nyomja a postal 2 őt mint a felnőtt...
  • Pheel #4
    Postal 2-őt csak halottak vehetnek :)
  • Frenzy #3
    Esetleg lehetne több féle szín is, minden kor csoportnak 1-1 :)
  • Gabest #2
    Nekem lenne egy jó 5letem, tegyenek sárga, ill. piros karikákat a játékok bal alsó sarkába! (ne üssetek :)