JohnnyCage

Vonzzák a netezőket az online mozifilm előzetesek

Idegenek, szuperhősök, és sci-fi/űrbéli kalandok - Az internetezők meglehetősen nagy érdeklődést mutatnak a bemutatás előtt álló mozifilmek online előzetesei iránt.

A Nielsen/Netrating internetes piackutató cég napokban kiadott jelentése szerint a tavasz folyamán vetítésre kerülő mozifilmek exkluzív online trailerei, azaz előzetesei óriási tömegeket csaltak a mozifilmekkel foglalkozó weboldalakra.

A StarWars.com (http://www.starwars.com) weboldal látogatóinak száma a március 17-ével véget érő héten például 97 százalékos növekedést követően elérte a 315 ezret, közölte a NetRatings. Az "Episode II: Attack of the Clones" (Második Rész: A klónok támadása) című Star Wars film online előzetesét a weboldal látogatóinak 31 százaléka nézte meg. A mozifilm amerikai premierje egyébként május 16-án lesz.

A SonyPictures.com (http://www.sonypictures.com) weboldal a NetRatings szerint ugyanezen héten 286 ezer látogatót fogadott, ami 75 százalékos növekedést jelent a megelőző hét eredményéhez képest. Az oldal látogatóinak 17 százalékát érdekelte a Resident Evil című játékszoftver filmváltozata, a filmhez kapcsolódó hírek, illetve az online előzetes. A Resident Evil premierje amerikában március 15-én volt. A Resident Evil mellett hozzávetőleg 15 százalék érdeklődését keltette fel a május 3-án debütáló Spider-Man (Pókember) mozifilm exkluzív trailere.

Az ET20.com weboldal (http://www.et20.com) a vizsgált héten 73 százalékos növekedést ért el. Az oldalt meglátogató 255 ezer felhasználót az "E.T. - A földönkívüli" című film húszéves évfordulójára készített speciális változattal kapcsolatos információk érdekelték.

"A mozielőzetesek forgalmazása egy online üzletté vált a szórakoztatóipar számára" - mondta Jarvis Mak, a NetRatings vezető elemzője. "A négy Star Wars trailer bővített változatát például csak azok a felhasználók érhetik el, akik megvásárolták a QuickTime Pro internetes lejátszóprogramot."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mikike #6
    engem a nők vonzanának
    hiába a fizika...
  • Csatti #5
    Kulonbe is kit erdekelnek az elozetesek? Toltsuk le a teljes filmet inkabb ha lehet. :)
  • radical #4
    Na persze...
  • Laalee #3
    enmeg letöltötem avi ban :) qt egy borzalom
  • Dömper Ármánd #2
    Én is megvásároltam a QT Pro-t... :)))
  • skorpio7 #1
    "...A négy Star Wars trailer bővített változatát például csak azok a felhasználók érhetik el, akik megvásárolták a QuickTime Pro internetes lejátszóprogramot..."

    Hát persze ... :)))
    Azért az elgondolkodtató , hogy az én eredetileg sima QT5 lejátszóm mostmár PRO is . :)
    Hogy mire nem képes egy megfelelő reg.kulcs !? :)))