JohnnyCage

A Compaq meggondolta magát a Java ügyében

[IDG] A Compaq Computer a Dell Computerrel ellenben nem tervezte Windows XP-alapú számítógépeire feltelepíteni a Java Virtual Machine-t (JVM), amely a Microsoft új operációs rendszerében alapesetben nem lesz megtalálható.

A számítógépgyártó óriáscég a napokban meggondolta magát, és a jövőben megjelenő, Windows XP operációs rendszerrel felszerelt asztali és hordozható számítógépeire mégis fel fogja telepíteni a Java-t. Mindez azt jelenti, hogy a felhasználóknak lehetőségük lesz Java programokat futtatni Windows XP-alapú Compaq gépükön a JVM utólagos letöltésének szüksége nélkül.

A szoftveróriás Microsoft a múlt hónapban jelentette be, hogy Windows XP operációs rendszerétől kezdődően nem fogja tartalmazni a SUN Microsystems Java programnyelvének támogatását. Az Internet Explorer 6, amely a Windows XP-nek is része lesz, már nem tartalmaz Java támogatást, igaz külön, utólagosan letölthető lesz hozzá.

A JVM a számítógép operációs rendszerétől függetlenül működik, és lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen számítógépen Java program fusson. A JVM nélkül a gépeken nem futhat Java kód, amely sok egyéb mellett például web-alapú játékok készítéséhez használatos.

A Microsoft a számítógépgyártókra hagyta annak eldöntését, hogy saját Windows XP-alapú rendszereikre feltelepítik-e a Java Virtual Machine-t. A gyártók jelenleg bizonytalanok a kérdést illetően, amire a Compaq megváltozott álláspontja a legjobb bizonyíték. A Compaq a hírek szerint a felhasználók visszajelzései alapján döntött a JVM előtelepítéséről.

A Microsoft a SUN Microsystems-szel fennálló ellenséges viszonya miatt készül lemondani a JVM-ről. A két óriáscég már régóta ellenségeskedik a SUN által kifejlesztett Java-t miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #8
    hát azért jó, jó a JAVA, de túlzásokba nem kell esni. télleg, szerintem is nagyon mirály ötlet, és jó, jól használható nyelv, de én személy szerint nem helyezném a C++ elébe sem, de mögé sem. mert az 2 programnyelv átfedése ugyan nagy, de nem teljes. azzal, hogy meejöttek az első JAVA fordítók, eléggé megnőtt ez az átfedés, de azok a feladatok, amiknél a sebesség a szűk keresztemetszet, nos, azok még mindíg inkább a C/C++nak fexenek.(mondhatnám, hogy VC++, de a VC++ is amint a nevében is bennevan a C++ra épül, és a sebessége még mindíg a C/C++ felépítésének köszönhető, én inkább csak 1 kiegészítő függvénykönyvtárnak nevezném a visual szót az elején, mint 1 új nyelvnek) tehát amíg a 2 nyelv nem teljesen fedi át 1mást, addig minde2ő kell. még akkor is, ha az 1ik 90%ban, a másik meg 10%ben elterjedt. mert ha azzal a 10%ben elterjedt nyelvvel meg lehet a sebességet növelni 25%al, akkor az neked 25% + polign a képernyődön a quake-ben, meg 25% + renderelési sebesség, eg 25%+ tranzakció/sec... és a GCCben lévő JAVA fordító jó, de azért még most sem nagyon hasonlítaná össze a sebességét 1 jó ki c++ kóddal... én a királynőproblémával teszteltem, eléggé átnéztem a kódot, olyan 1*űre és gyorsra csináltam, amilyenre csak tudtam, de meg így is vagy 30%al gyorsabb volt a C++ verzió. de ettől függetlenül, én is szeretem a JAVAt. erről a MAJICrők meg csak annyit, hogy ha ezt beépítik a saját mnunkállomásaikba, meg szervereikbe, akkor az jó, de valahogy a PCkbe is be kellene juttatni, valami co.-processzorként, mint anno a 286osoknál, meg 386osoknál.bár akkor meg már felslegesek a fordítók... na mind1.
  • ixyon #1
    jaja. meg a javakonkurenseként beállított VisualBasic... persze... mint a meci, meg a trabant