JohnnyCage

Barrett erős PC, gyengélkedő telekommunikációs piacot lát

A globális PC ipar helyzete javulóban van, a telekommunikációs szektor azonban megragadt az árokban, közölte az Intel vezérigazgatója, Craig Barrett hétfőn.

"Jó kilátásaink vannak a számítógépgyártókat illetően szerte az egész világon. A cégek raktárkészletei azon a szinten vannak, ahol lenniük kell. Az év hátralévő részében időszakos fellendülés várható az iskolai tanév kezdete, majd pedig a karácsonyi szezon miatt" - mondta Barrett a Reuters hírügynökségnek.

Tajvant illetően Barrett elmondta, hogy a gyártók elfogadható szintre tudták csökkenteni raktárkészleteiket. "Amit látunk, az a kereslet csökkenése az amerikai gazdaság viszaesése miatt, valamint egy ezzel párhuzamos lassulás az európai piac növekedésében" - tette hozzá Barrett. A telekommunikációs ipar ezzel szemben egy más történet.

"A telekommunikációs ipar továbbra is gyenge, amelynek szerintem az eltúlzott mértékű befektetések, valamint a USA gazdasági visszaesése az okai." A chipgyártók világszerte a gyártókapacitás és az ár csökkentésére kényszerültek piaci részesedésük megőrzéséért.

Az Intel-vezető elmondta, hogy az ázsiai térség, leginkább Kína és India, növekvő keresletet mutat a chipek iránt. A két ország együttesen az Intel globális felvevőpiacának 30%-át teszi ki. Az Intel emellett az eddigi legjobb negyedévét zárta Latin-Amerikában. "Néhány fejlődő gazdaság jelenleg is óriási befektetéseket hajt végre a megfelelő infrastruktúra kialakítása céljából" - mondta Barrett. Ezzel szöges ellentétben néhány fejlett gazdaság, beleértve Európát és Japánt, csökkenő keresletet mutat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #2
    Ilyen is ! Inkább legyenen kevesebb JÓ ÉS ÉRDEKES HÍR, mint sok szar kacsa és baromság !

  • Lez #1
    Nem valami hírekben gazdag nap eddig ez a mai. :(