Franczy

A Microsoft a mobiltelefon piacra is be szeretne törni

[CNet] A Microsoft vezetői nincsenek megelégedve azzal, hogy a redmondi szoftveróriás "csak" a személyi számítógépek operációs rendszerpiacán van monopolhelyzetben, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a cég teljesen új piaci szegmensekben is meg tudja vetni a lábát.

Ékes bizonyíték erre, hogy a Microsoft képviselői a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a cég komoly összegeket fektet be egy angliai mobiltelefongyártó cégbe, a Sendoba, mely egyike azon négy cégnek, melyek olyan mobiltelefonok kifejlesztésével foglalkoznak, melyek Microsoft operációs rendszert fognak majd használni, és egy picit már túl is mutatnak az egyszerű mobil készülékeken. A tőkeinjekció részleteiről egyébként semmilyen részletet nem akarnak nyilvánosságra hozni az ügyben érintett felek.

Phil Holden, a Microsoft Mobility Group igazgatója elmondta, hogy a Microsoft most bejelentett befektetésének mindenki csak örülhet, hiszen ezáltal a cég nagyobb kontrollhoz juthat a Stinger operációs rendszert használó mobiltelefonok fejlesztési munkálatait illetően, ennek pedig egyenes következménye, hogy az ilyen eszközök az eredeti tervekhez képest hamarabb láthatnak majd napvilágot. Holden szerint az első Stinger operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonok valamikor a jövő év folyamán debütálnak majd a piacon, ahol valószínűleg nagy sikert aratnak majd.

"A tőkeinjekció révén lehetőségünk nyílik arra, hogy nagyon szoros együttműködést folytathassunk a Sendo cég fejlesztőmérnökeivel, ami remélhetőleg magával hozza azt is, hogy az első Stinger mobiltelefonok már a közeljövőben forgalomba kerülnek majd" - nyilatkozta Holden, majd hozzátette, hogy az ilyen újgenerációs mobiltelefonok első prototípusait a napokban kezdik el tesztelni három amerikai cégnél, az AT&T Wirelessnél, a Cingular Wirelessnél és a VoiceStream Wirelessnél.

A Stinger operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonokról manapság még csak annyit lehet tudni, hogy olyan eszközök lesznek, melyek túlméretes színes kijelzőjük és számtalan szolgáltatásuk révén egyfajta átmenetet képeznek a kéziszámítógépek és a hagyományos mobiltelefonok között, vagyis internetezésre éppúgy használhatók lesznek majd, mint normál telefonálásra. A Stinger projekt a különböző fejlesztőcégeknél immár 2-3 éve fut, az egyik legnagyobb Stinger támogató pedig a Samsung Electronics.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #9
    ::) jaja
    hat en nemtom, de nekem az a erzesem, hogy remelem, abbol allatinagy bukas lesz, de meg ha nem is, ennekem akkor sem lesz sose ilyen cuccom! amig ki nem adnak hozzavalo linuxot. kakor mar inakbb, de valami vindozkinezetu szar soha semmi penzert nem hasznalnek. es szerintem 1 powergomt is eleg ra, vagy 1 resetgomb, meg 1 port, hogy szgephez lehessen kapcsolni ujratelepiteni!
  • artschi #1
    Na ez is király lesz...
    A hívott fél szabálytalan műveletet hajtott végre és bontotta a vonalat... :))