Csabi

DVD alapú navigációs rendszer

Klikk ide!A navigációs rendszereket gyártó cégek az elmúlt időszakban egyre többet foglalkoztak olyan megoldások kifejlesztésével, amelyek segítségével újabb és újabb szolgáltatásokat és funkciókat tudnak megvalósítani. A Pioneer szakemberei is olyan rendszert dolgoztak ki, amely nemcsak a hagyományos feladatokat képes ellátni, hanem számos korszerű funkcióval is rendelkezik.

A Pioneer új, AVIC-9DVD navigációs rendszerének legjelentősebb érdekessége, hogy támogatja a DVD technológiákat, aminek számos előnye van az eddig alkalmazott megoldásokkal szemben. Az első és talán legfontosabb a nagy tárolókapacitás. A beépített meghajtó kompatibilis a kétrétegű, 8,5 gigabájtos lemezekkel is. Egy ilyen diszken elfér az USA és Kanada részletes térképe. A másik nagy előnye a DVD rendszernek, hogy körülbelül 10-szer gyorsabb az eddigi CD-ROM alapú készülékeknél. Keith Burnett, a Pioneer egyik vezetője elmondta, hogy az új, DVD technológiákat támogató rendszer pár másodpercen belül képes megkeresni a legideálisabb útvonalat bármely két város között. Ráadásul a rendszer egy időben hatféle útitervet dolgoz ki. Ezek között vannak a leggyorsabb, a legrövidebb és az egyéb alternatív útvonalak is, amelyek közül szabadon lehet választani. Az AVIC-9DVD valósidejű közlekedési információk lekérdezésére is alkalmas.

Klikk ide!

Természetesen a fejlesztők odafigyeltek a könnyű kezelhetőségre és a funkcionalitásra is. Az AVIC-9DVD-be belekerült egy hangfelismerő rendszer, amely nagymértékben hozzájárul a biztonságos vezetéshez. A hangvezérlő interfész felismeri a kimondott szavakat, és ezeknek megfelelően vezérli a készüléket. Természetesen a vezérlés egy felhasználóbarát grafikus menürendszer segítségével is megoldható. A mérnökök igyekeztek kihasználni a DVD-ben rejlő további lehetőségeket, és úgy alakították ki a rendszert, hogy az alkalmas legyen a DVD lemezeken tárolt videok lejátszására illetve a CD-ken rögzített zenék meghallgatására is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hellobello #2
    Szerintem nem is olyan rossz a Mio Moov Navigáció !
    A Moov az egyik legfejlettebbb navigációs program és 38 európai országot részletes térképpel támogat.
    Csúcs eszköz !
  • AnarchoiD #1
    csillog villog, a "sima" GPS vackok is irdatlanul dragak, ez meg megfizethetetlen less,z azt lefogadom ;)