Franczy

Számos újdonságról lesz szó a Hot Chips konferencián

[SiliconStrategies] A várakozások szerint az idén augusztus közepén Palo Altoban (Kalifornia), a Stanford Egyetemen megrendezésre kerülő Hot Chips konferencia keretein belül a világ legnagyobb chipgyártó cége, az Intel számos részletet és információt hoz majd nyilvánosságra az új Pentium 4 és Itanium processzorokkal kapcsolatban, és várhatóan a vadonatúj i870-es chipsetről is szó esik majd az évente megrendezett konferencián. Az i870 egy olyan új Intel chipset lesz, mely egyaránt támogatja a DDR (Double Data Rate) SDRAM és Direct Rambus DRAM memóriákat is.

Ugyancsak ezen a konferencián esedékes, hogy a Big Blue, vagyis az IBM Corporation képviselői újabb részleteket hozzanak nyilvánosságra a cég új Power4-es processzoráról, melyben állítólag több mint 170 millió tranzisztor kap majd helyet, működési frekvenciája pedig 1 GHz körül alakul majd. Az IBM ezenkívül beszámol majd a PowerPC processzorok leszármazottjának tekinthető, Gekko névre hallgató új processzorról, melyet kifejezetten játékkonzolok számára fejlesztenek az IBM mérnökei.

Az augusztus 19-23 között megrendezésre kerülő Hot Chips konferencián többek között a Qualcomm, a Hitachi, az Agere Systems, és a Toshiba cégek is számos előadást tartanak majd, tehát a szerencsés meghívottak egy igazán nívós rendezvényen vehetnek majd részt. Várhatóan nagy érdeklődésre tart majd számot az ARM cég előadása, melyben az ARM10 RISC processzormagról lesz szó, a PMC-Sierra pedig várhatóan a 2,5 TB/sec-os sebességre képes egyfokozatú packetswitch-éről, a Tiny Tera X-ről tart majd egy kisebb előadást.

Az Intel a Hot Chips konferencián az ígéretek szerint számos, a Pentium 4-es mikro-architektúrában található újdonságról tart majd előadást, így várhatóan szó lesz majd az újfajta utasítás-gyorsítótárról, az Execution Trace Cache-ről, a sorrenden kívüli végrehajtó engine-ről és a rendkívül kis lappangási idővel rendelkező dupla sebességen működő ALU-ról (Arithmetic Logic Unit), mely akár 3,4 GHz feletti frekvenciákon is stabil működésre képes. Az Intel előadásainak egyik központi témáját képező i870-es chipsetről jelenleg még nem sokat lehet tudni, annyi azonban már bizonyos, hogy mind a 64 bites Itanium, mind az IA32 architektúrára épülő Xeon processzorokat támogatja majd, melyekből egyébként maximum 16 darabot lehet majd egy i870-es chipset felügyeletére bízni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lez #1
    Ez a 870 valami szupercucc, szerintem még az izzadást is meggátolja. De kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Már-már gyanúsan jó a dolog, és az Intelnek szüsége van valamire ami helyreállítja megcsappant presztizsét.