JohnnyCage

Új Rambus DRAM-ok a láthatáron

[Register] A Rambus a társaság Japánban megtartott fejlesztői konferenciáján kiadta a társaság legújabb ütemervét a Rambus DRAM memóriákat illetően. A társaság 400%-os sebességnövekedést igér minimális módosításokkal.

A Rambus Inc. szerint a közeljövőben végbemenő módosítások mindössze apró változtatásokat fognak igényelni az alaplapi rendszereken, de a teljesítmény mégis jelentős mértékben, akár 400%-kal is megnőhet majd a jelenlegi RDRAM megoldásokhoz képest.

A Rambus Inc. RDRAM ütemtervében a memóriachipek órajelének 1066, majd 1200 MHz-re növelése szerepel. Az új chipek és modulok 2002-ben illetve 2005-ben jelennek majd meg, és hozzávetőlegesen 50% sebességnövekedést fognak elérni a jelenlegi 800 MHz-es változatokhoz képest, állítja a társaság. Az órajel emelése mellett a társaság 32, illetve 64 bitesre kívánja növelni a RIMM szélességét, ami a sebesség duplázához illetve megnégyszerezéséhez vezet.

A módosítások együttesen 9,6 GB/s átviteli sebességet fognak eredményezni az RDRAM-ok esetében 2005-re, ami a Rambus szerint jóval az előrelátott asztali PC igények fölött lesz. "Az Intel támogatja a Rambus és az RDRAM ipar törekvéseit a technológia továbbfejlesztésére" - mondta Louis Burns, az Intel Desktop Products Gruop részlegének ügyvezető elnöke. A fejlesztések támogatását, és az új chipek jövőbeni gyártását a világ három vezető DRAM gyártója, a Samsung, a Toshiba és az Elpida is megerősítette.

A Samsung terveiben idén 130 millió 128 Mbites RDRAM chip leszállítása szerepel. Mindez a DDR-ipar együttesen megcélzott idei 200 milliójához képest - amiben a Samsung is benne van - jelentős mennyiségnek számít. A Rambus éppen egy héttel azután jelentette be tervét, hogy az "ősellenség" Infineon közölte, a DDR memóriák 2003-ra fognak elterjedni, amikoris már 50% fölötti piaci részesedése lesz a konkurens memóriaszabványnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #8
    Láma: az SD tényleg nagyon drága volt anno, de legalább belement mindegyik gépbe. A másik meg az, hogy Rambust DRAM-ot már csak azért se vennék, mert akkor P4 kéne hozzá, az meg egy kalap szar, és az Athlon kb. 10x jobb nála. Úgyhogy minden intel buzi dugja fel magának a rohadt drága Rambus-ait!
  • Laalee #7
    a mhz nem minden lasd a p4 et. amugy a rambus göreny ceg marcsak azert se vennek ilyet nameg azert mert athlon om van :)
  • Bith #6
    Cseszhetik, ha az is ilyen kib. drága lesz.
  • Andor PaPa #4
    Akkor is rohadt drága. Az egyetlen elviselhető áru memória az SD. De az már lassan a múlt.
  • Coine #1
    Lehet, hogy qrva drága az RDRAM, de ez a jövő memóriája !