JohnnyCage

Új Windows 2000 frissítés készül

[CNet] A szoftveróriás Microsoft csendben egy második kollekciót is összeállított a Windows 2000 operációs rendszer hibajavításaival. A frissítés hivatalos bejelentése a hét folyamán várható.

A redmondi központú Microsoft júliusban adta ki a Windows 2000 első hibajavításokat tartalmazó frissítését, azaz Service Pack-ját. A javítás megjelenése a mostanihoz hasonlóan a hivatalos bejelentést megelőző hétvégére esett.
A CNET News.com munkatársai vasárnap délelőtt letöltötték a 101 MB-os fájlt, amely a Microsoft weboldalán található meg. A frissítés telepítése gond nélkül lezajlott, és annak befejezése után kissé megnövekedett rendszerteljesítmény, és néhány új szolgáltatás volt felfedezhető a rendszeren. A javítócsomag, amely minden valószínűség szerint a Service Pack 2 nevet fogja kapni, nagyobb biztonságot, a régi szoftverekkel pedig jobb kompatibilitást igér. Ez utóbbi erősen kihathat a Windows 2000 iránt mutatkozó keresletre, mivel sokan a bizonytalan kompatibilitás miatt inkább lemondanak a rendszerre való átállásról.

A legnagyobb változás a biztonsági téren következett be. A Windows 2000 eredetileg 56 bites titkosító rendszere a javítással 128 bitesre bővül, ami a jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb adatbiztonságot jelent. A 128 bites titkosítás ezidáig csak külön CD-ről volt feltelepíthető, vagy a Windows Update segítségével volt elérhető.

A Windows Compatibility Mode nevű üzemmód a Windows XP-ből lett átültetve. A Microsoft képviselői szerint az üzemmód olyan trükkök sorozata, amellyel a régebbi programok is rávehetők a Windows 2000 alatti futásra. Az elemzők szerint a régebbi programok, különösen azok, amelyeket a cégek saját céljaikra fejlesztettek, nem futnak problémamentesen a Windows 2000 rendszereken, komoly ellenérvet formálva az operációs rendszerre való átállással szemben.

A Windows XP majdani Compatibility Mode-jával ellenben a Windows 2000 - Service Pack 2 kombináció csak az NT 4 és Win 95 operációs rendszerekhez tartalmaz kompatibilitási módot. A Windows XP olyan szoftverek futtatására is képes lesz, amelyeket például kifejezetten Windows Me rendszerekhez terveztek. Bár a Windows XP jobb szoftverkompatibilitást igér, az elemzők úgy gondolják, az október 25-ei kiadásig hátralevő fél év jelentős érvet képez a Windows 2000 választása mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #11
    Sztem tobb ember hasznal MS-t mint linuxot. Hogy ez most baj vagy nem az most nemerdekes... az azonban igen, hogy bizony en is Win2k-t hasznalok, es egy csomo mas MSes cuccot, szoval szerintem, talan megiscsak jo hogy MS-es hirek szaguldoznak itt, es nem azt jelentettek be, hogy a StarOffice 6.23 -as verziot le lehet szedni.
  • KaanGr #8
    Rob: lasd Xbox hozzaszolas.
  • radical #6
    Érdekes, engem érdekel. Lehet hogy mást is...
  • Robert #5
    Szerkesztőknek: Jólvan, jólvan, elég lesz már a mindennapi Microsoft hírekből. Annyi más technikai hír van a világban. Muszály nyomni az MS-t a köztudatba?
  • KaanGr #4
    Kszi LosBellos, legalább mostmár ezt is tudom. :)
  • KaanGr #2
    A múlthéten volt egy cikk, hogy valami nagyfej elkezdte temetni, a Win2K-t, mondva, hogy ha jon az Xp, akkor kinek kell a Win2K. Akkor most vagy késik ténylegesen az Xp, vagy csak tényleg támogatják a Win2K-t továbbra is. Szerintettek, melyik eset fog megtörténni? Habár az NT4-ből kiindulva - amihez talán lesz SP7 is - lehet a Win2K és fog további SPx-ket kapni.
  • abel_crc #1
    Le is lehet tölteni:
    http://download.microsoft.com/download/win2000platform/sp/sp2/nt5/en-us/w2ksp2.exe