Spencer

Újjáformált IBM számítógépek

Az IBM a minél hatékonyabb felhasználhatóság érdekében továbbfejlesztette a NetVista X40-es számítógépeit, valamint új perifériális egységeket is bemutatott.

Az IBM NetVista X40 termékcsalád már eddig is rendkívül sikeresnek bizonyult a piacon. A cég azonban úgy gondolta, hogy ideje egy kicsit változtatni a számítógépeken, hogy azok az eddigieknél nagyobb teljesítménnyel tudják kiszolgálni a felhasználók igényeit. Ennek megfelelően a NetVista X40 termékcsalád öt új modellel bővült. A cég az új számítógépeit elsősorban üzleti felhasználók számára alakította ki. A vásárló az öt változat között biztosan megtalálja a teljesítményben neki leginkább megfelelő típust. Az IBM nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a NetVista X40 termékei a lehető leghatékonyabban szolgálják a napjainkba egyre jobban terjedő elektronikus üzleti alkalmazásokat. Ezek sok esetben komoly processzorokat és nagy tárolókapacitást igényelnek. Az új NetVista X40-es modellek viszont teljes mértékben kielégítik ezeket az igényeket. Az 1GHz-es processzorok gondoskodnak a műveletek gyors elvégzéséről, míg az akár 40 GB kapacitású merevlemezek a nagyobb mennyiségű adattárolásra is alkalmasak.


A NetVista X40 termékcsaládba tartozó számítógépek érdekessége, hogy alapesetben csak három komponensük látható. A billentyűzeten és az egéren kívül csak egy 15 colos, TFT monitort kell elhelyezni az asztalon. Maga a számítógép a kijelző mögött kap helyet. Az 1600 dollárért megvásárolható NetVista X40i alapkonfiguráció elsősorban a kisebb irodákban alkalmazható. Ezzel szemben a komolyabb üzleti alkalmazásokhoz készülő NetVista X40 számítógépek alapára 1900 dollár.

Az IBM ugyancsak ma bemutatott új billentyűzete és egere nagyon kényelmesen és sokoldalúan használható, hiszen támogatják a legmodernebb vezetéknélküli megoldásokat. Az új perifériák rádiófrekvenciás technológiákat alkalmaznak. A cég fekete színben gyártja őket, aminek oka, hogy elsősorban a NetVista X40 számítógépekhez készülnek. Természetesen a design nem ment a funkcionalitás rovására. Az új IBM billentyűzeten például 17 programozható gomb segíti a gyakran használt funkciók minél gyorsabb elérését. Az eszközök 12 különféle frekvencián képesek kommunikálni, ezért a működésüket más rádiófrekvenciás készülék nem befolyásolják. Az IBM vezetéknélküli billentyűzetét és egerét tartalmazó csomag ára 99 dollár (29000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #3
    ezeket a gépeket még kinyitni is tilos,nem belenyúli:(
  • abel_crc #2
    Kerályul néz ki.
    De hogy bővitem?
  • ixyon #1
    rulez a dizájan!
    nekem is kell ilyen:)
    bár szerintem pIII:(
    és azért 1600 dollárárt nem is olyan drága.
    miokor 1 hagyományos celeronos gép is alig ér 1000 alá, és nem 10 Ghz, meg nem 40Gb.