JohnnyCage

Az AMD elindult az üzleti felhasználók piaca felé

[IDG] Az AMD az elmúlt időszakban mindent megtett azért, hogy a társaság processzorai az üzleti felhasználási területre is bekerüljenek. A napokban megszületett az AMD első jelentős eredménye a szegmensben, egy NEC-AMD szerződés képében.

A szakemberek már korábban megjegyezték, hogy az AMD a jelek szerint komolyan gondolja, hogy betör arra a szegmensre, ahol eddig az Intel egyeduralkodó volt, sem nem csak az Intel ijesztgetéséről van szó. Az AMD (Advanced Micro Devices) hétfőn bejelentette, hogy a cég széleskörű együttműködési megállapodást kötött a NEC Corporation-nel, melynek értelmében a NEC új, üzleti célra szánt asztali számítógépeiben AMD Athlon mikroprocesszor lesz.

A mostani szerződés azért bír igen nagy jelentőséggel, mert az üzleti felhasználók gépeiben ezidáig kizárólag Intel processzor volt, AMD-alapú vállalati rendszert csak elvétve lehetett látni. Az AMD eddigi siralmas eredményei az üzleti piacon annak voltak köszönhetőek, hogy a cégvezetők évek óta Intel-alapú rendszert használnak gond nélkül, ezért bizalmatlanok más márkák felé. A nagy, komplett számítógépeket gyártó cégek, mint a HP, az IBM, a Compaq, a Dell és a NEC ezidáig nem mertek AMD processzorral szerelt CPU-t kínálni üzleti célokra, mert féltek, hogy kritikus alkalmazási területeken esetleg problémák lesznek a chippel.

A NEC új PowerMate DT számítógép-sorozatai a mostani megállapodás szerint AMD Athlon és Duron processzorokat fognak tartalmazni. A NEC az új gépekkel az üzleti felhasználókat és a különféle kormányszervezeteket célozza meg, kezdetben Angliában, Franciaországban, Olaszországban és Hollandiában, közölte az AMD egy sajtótájékoztató alkalmával.

Az AMD képviselőjének elmondása szerint az új NEC gépek napokon belül a boltokba kerülnek az említett országokban, de a modellek árairől egyelőre nincs információ.

Az AMD számára az elmúlt időszakban azért vált az eddiginél fontosabbá az üzleti szegmens, mert miközben az otthoni felhasználók egyre kevesebb gépet vesznek, az üzleti szegmens forgalma nő, mivel egyre több cég épít ki bonyolult számítástechnikai rendszert. Kisebb európai cégek már korábban szerződést kötöttek az AMD-vel az üzleti PC-k AMD CPU-val való készítéséről, közölte a cég szóvivője. Ezidáig az olasz Olivetti SpA és a német Maxdata AG kötött ilyen szerződést a céggel.

Bár az AMD még csak mostanában tör fel az üzleti piac rögös útján, a cég igen jelentős felhasználói táborral rendelkezik az otthoni felhasználók között. A társaság Athlon (Thunderbird) processzora szerte a világon, a Duron pedig Amerikát kivéve mindenütt népszerű.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #2
    na majd utoléri az Intelt
  • Tomcat.no1 #1
    AMD a király!!!!!!