Berta Sándor

A HoloLens csapatától csábít el fejlesztőket a Meta

Az óriáscég minden eszközt bevet a metaverzum sikere érdekében.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója október végén jelentette be, hogy Meta lesz a Facebook, az Instagram és a WhatsApp közösségi oldalakat működtető társaság új neve. A menedzser reméli, hogy hamarosan egy "metaverzumot" működtető vállalatként tekintenek majd rájuk. Az úgynevezett metaverzumban Zuckerberg szerint találkozik a fizikai és a digitális világ és "magával ragadó virtuális online élményt" nyújt majd a felhasználóknak.

A The Wall Street Journal most rámutatott, hogy a Meta minden eszközt bevet a metaverzum sikere érdekében és ezért a Microsoft HoloLens-fejlesztő csapatának számos munkatársát is elcsábította. A cég az ajánlatával elsősorban azoknál járt sikerrel, akik elégedetlenek voltak a HoloLens fejlesztésének irányával és alternatív foglalkoztatási lehetőségeket kerestek. Az ilyen szakemberek nagy része a Metánál lelt új otthonra.

A Microsoft HoloLens-csapata viszonylag nagy, a legutóbbi információk szerint közel 1500 szakértőt tömörített. Azonban azóta körülbelül 100-an elhagyták a csoportot és közülük több mint 40-en a Metához kerültek. Ez a lehető legrosszabbkor jött a redmondi óriáscég számára, mivel tavaly 22 milliárd dolláros szerződést kötöttek az amerikai hadsereggel arról, hogy a szemüveget katonai műveletekben is alkalmazni lehessen. Miután a program már eddig is csúszott, így a távozók biztosan nagyon hiányoznak fognak.

A fejlesztőcsapat elégedetlensége egyébként pont az amerikai hadsereg IVAS projektjével függ össze. A távozó szakértők ugyanis úgy vélték, hogy a Microsoft nem vett fel elég fejlesztőt. Azonban a Meta nem csupán a redmondiaktól csábított el sok szakembert, hanem az Apple kiterjesztett és virtuális valóság csoportjától is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)