Franczy

1.3 GB-os Iomega MO drive

[ZDNET] A leginkább különböző adattároló eszközeiről ismert Iomega cég úgy döntött, hogy kibővíti termékskáláját, így most piacra dobja az új, 1.3 GB-os kapacitású lemezeket kezelő MO (magneto-optikai) meghajtóját, melyet elsősorban biztonsági mentésekhez és archiválásokhoz ajánl a cég.

Az Iomega az új MO drive-on kívül több új, USB-s interfésszel rendelkező Zip meghajtót is piacra kíván dobni, melyek közül az egyik típus esetében külön tápkábelre sem lesz többet szükség. Most nézzük át röviden, hogy mi is áll az Iomega által kiadott sajtóközleményben!

Az Iomega cég az elmúlt években nagy hírnévre tett szert mind a középkategóriás, mind a professzionális adattárolási megoldások piacán. Az Iomega Zip drive-ok piaci helyzetét úgy pozícionálta be az Iomega, hogy az elég kis kapacitású hajlékonylemezek és a nagykapacitású merevlemezek közötti űrt töltsék be, miközben a kedvező ár sem volt utolsó szempont az új eszközök tervezésénél. Az Iomega most úgy gondolta, hogy ideje lenne egy-két újdonságot bevezetni a piacra, így többek között piacra dobta a cég Proffessional Series termékcsaládjába tartozó 1.3 GB-os magneto-optikai meghajtót. A cég reményei szerint az új nagykapacitású meghajtók elsősorban olyan óriási adatmennyiségekkel foglalatoskodó felhasználók körében lesznek népszerűek, mint amilyenek például a jogászok, az ügyvédek, a könyvelők, vagy a menedzserek.

Az új magneto-optikai drive-okat az Iomega mérnökei úgy tervezték meg, hogy azok akár hosszú évekig is nagyon megbízható adattárolási megoldásokat jelentsenek, így a felhasználók nagy bizalommal fordulhatnak feléjük, és a legfontosabb adataikat is nyugodtan rámenthetik az Iomega lemezekre.

"Az Iomega új magneto-optikai meghajtói kiválóan megfelelnek a legkülönbözőbb archiválási és adatmentési feladatokra is." - nyilatkozta Lina Van der Wel, az Iomega európai termékmenedzsere.

Van der Wel szerint a CD-R lemezek és többi hasonló adattárolási megoldások igazából nem is jelentenek konkurenciát az új Iomega meghajtónak, hiszen ezek nem nyújtanak olyan biztonságos adattárolási lehetőségeket, mint az Iomega különböző termékei.

Az új Iomega meghajtóban egyébként ugyanazt a mechanikát alkalmazták, amelyet a Fujitsu alkalmaz a saját 3.5 collos magneto-optikai meghajtóiban. A japán Fujitsu cég elnöke elmondta, hogy Iomega márkanév alatt várhatóan sokkal több ilyen meghajtót tudnak majd eladni, így lényegében mindkét cég jól jár. Az 1.3 GB-os Iomega MO drive külső SCSI változata 299 fontba (~120e Ft), míg az belső EIDE verzió 285 fontba (~115e Ft) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pali #1
    Király. Kiadhatnának végre egy olcsó, nagykapacitású és megbízható cserélhető lemezes driveot, mert ma már egy floppy ...t sem ér, a winchesterek pedig nem bírják az állandó szállítgatást, és nem is erre valók.