Gyurkity Péter

Hajlítható telefont mutatott be a Xiaomi

A dizájn és a hivatalos ár is hasonlít a Samsung első próbálkozására.

Meglehetősen sűrű menetrendnek voltunk szemtanúi a kínai gyártó háza táján az utóbbi napokban, a cég ugyanis az e-mobilitás területére is belépett, eközben pedig 3 eltérő telefont mutatott be a nagyközönség előtt. Nem sokkal később az első hajlítható megoldásukról is lerántották a leplet.

A hivatalos bejelentésből megtudjuk, hogy a cég első ilyen próbálkozása több tekintetben hasonlít az eredeti Galaxy Fold okostelefonra, legalábbis ami a külsőt és az árat illeti. A Xiaomi Mi Mix Fold befelé hajlítható, ennek megfelelően két eltérő kijelzőt kínál. Az elsődleges, nagyobbik példány egy 8,01 hüvelykes AMOLED-panel, amelyen sem bevágás, sem pedig apró lyuk nem látható, ez 2480 x 1860 pixel felbontással és 4:3-as képaránnyal áll rendelkezésünkre, míg a másodlagos érintőképernyő mérete 6,52 hüvelyk, felbontása pedig 2520 x 840 pixel – ehhez 90 Hz-es frissítési ráta társul. Nem túl meglepő, hogy a teljesítményért a Snapdragon 888 chip felel, ez 12 vagy 16 GB memóriára, valamint 256 vagy 512 GB-os tárolóra támaszkodik.

A Harman Kardon közreműködésével kialakított rendszer 4 (sztereó) hangszórót kínál, ennél azonban fontosabb, hogy a hátlapon egy tripla-kamera kapott helyet, 108 megapixeles fő-, 13 megapixeles ultra-széleskörű, valamint egy 8 megapixeles, úgynevezett telemakró-érzékelővel, míg a végeredményt a saját fejlesztésű Surge C1 chip teszi még jobbá, többek között javított autófókusszal. Az akkumulátor egy 5020 mAh-s példány, ez a méretes kijelző miatt valószínűleg nem húzza majd sokáig, viszont a 67 wattos gyorstöltés révén nem kell sokat vesződnünk ennek feltöltésével – megfelelő töltőegységgel alig 40 percet vesz igénybe a teljes folyamat.

A hivatalos ár Kínában 1500, 1700, valamint 2000 dollárnak felel meg, az előrendelési periódus után odaát április 16-án kerül sor a piaci megjelenésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi75 #1
    Hát ööö ez a telefon egyáltalán nem hajlítható, csak hajtható, vagy csukható. Még a neve sem utal a hajlíthatóságra.
    Lehet, hogy ez csak a magyar marketingszöveg?