Berta Sándor

Új-Zélandon bitcoinban is érkezhet a fizetés

A szigetországban - bizonyos feltételek teljesülése esetén - bárki kriptovalutában is megkaphatja a jövőben a bérét.

A világon első országként Új-Zéland engedélyezte a vállalkozások számára, hogy az alkalmazottaik fizetését akár virtuális fizetőeszközökben is átutalhassák. A helyi adóhivatal (IRD) már nyilvánosságra is hozta az erről szóló hivatalos tájékoztató anyagát. Az új lehetőséggel szeptember 1. után élhetnek a munkaadók, de csak abban az esetben, ha a fizetés meghatározott összegű és rendszeresen átutalják. Szintén követelmény, hogy a kiválasztott digitális pénz árfolyama stabil legyen, vagyis egy valódi valuta árfolyamához legyen kötve.

Az adóhivatal azt is közölte, hogy a kriptovalutákban érkező fizetéseket ugyanúgy megadóztatják majd, mint a hagyományos fizetéseket. A lehetőséggel nem élhetnek vállalkozók, ők kötelesek a jövőben is új-zélandi dollárban átutalni vagy kifizetni a béreket.

A CoinCorner nevű brit cég is bejelentette, hogy a 15 alkalmazottja bérének egy részét a jövőben bitcoinban, litecoinban, etherumban vagy XRP-ben utalja át. A virtuális fizetőeszközök árfolyamát a brit fontéhoz kötik. A vállalat összes munkatársa megszavazta a dolgot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #7
    Akik védik a bitcoint, azok a jelen világ érték és fogalomválsága miatt teszik azt, a valóságba és a rendszerbe vetett bizalom hiánya miatt. Mert a bankrendszert, és az államot utálni kell, ez meg azoktól független. Ahogy egy kávénak lehet a harmónia nevet adni, amikor az egy harmóniától messze álló energialöket, amikor minden elveszti a valós jelentését, amikor a legkevésbé tudják az emberek a dolgokról, hogy mik is azok valójában, mert a vécéöblítőre azt írják, hogy friss tavaszi gleccser illatú (nincs is illata egy gleccsernek) akkor már elég azt mondani egy matematikai feladat megoldásaira (ez a bitcoin, és a feladat megoldása a bitcoinbányászat), hogy az egy pénz.
  • Tinman #6
    1.900.000 Ft-ot követeltek első körben egy szerencsétlen mikrovállalkozón a múlt héten. Ott voltam, velük együtt szenvedtem végig sok napot és intéztem a kommunikációt a zsaroló férgekkel. Az ügyvez. hölgy kb. 2 napig sírt, 3 gyereke van és rohadtul nem veti fel őket a pénz.

    A kezdetektől fogva arra biztattam őket, hogy ami elveszett az elveszett, ne fizessenek. Szerencsére elég sok dolgot helyre tudtam nekik állítani innen-onnan, így végül átbillent a mérleg nyelve és lófaszt se kaptak azok a kis retkes szarházik!

    Tudod kinek kell lenyomozhatatlan, vagy brutál nehezen lenyomozható ilyen "pénz"? Tudod kinek? Az emberiség mocskának!
  • Tinman #5
    Pontosan.

    Egyfajta réteg védi ezt a fost: Aki maga is bányász, vagy hitt a rózsaszínű unikornisban. Ezek tartják még életben, meg a tróger bűnözők ezt a mocskot.
  • zola2000 #4
    Látszik hogy semmit sem tudsz róla, nehezen lehetne bitcoinnal alvilági tevékenységet finanszírozni, amikor gyakorlatilag üvegzseb.
    Arra mondjuk jó hogy ami nem illegális, de tiltja a Visa a támogatását (pl WikiLeaks) az is működhessen. Persze volt már bűnöző aki szintén azt gondolta mint te, azok szépen le is buktak, persze van anonim coin is de az nem a bitcoin.

    Az energiazabálás már jogosabb kritika a bitcoinra.
  • ugh #3
    Ezt a bitcoin faszsagot ugy tiltanam be mint a szart.
    Aki banyaszik, vagy kereskedik vele lenyomoznam es megtoltenem veluk a bortonoket a picsaba.
    Lenne koztuk egy ket nagy hal is.
    Csak zabalja az energiat es az alvilagnak meg egy eldorado.
    Mondjuk szegeny cia is uj forrast kene keressen a penzmosasra.
  • zola2000 #2
    "kiválasztott digitális pénz árfolyama stabil legyen, vagyis egy valódi valuta árfolyamához legyen kötve"

    Akkor mégsem érkezhet a fizetés bitcoinban vagy mi van?
  • Tinman #1
    Ez de jó lehet!

    Ma ér 170 ezret, holnap 100 ezret, holnap után 120 ezret, 2 hét múlva meg lehet, hogy 200 ezret. Értelmes bzmg mondhatom ^^