SG.hu

2 Gbites otthoni netcsomagot vezetett be a Magyar Telekom

November 1-től rendelhető meg az optikával lefedett területeken, ára két másik otthoni szolgáltatással együtt 11 631 Ft havonta.

A Telekom tavaly novemberben vezette be az 1000 Mbit/s sebességű otthoni internetcsomagját, amely a cég közleménye szerint várakozáson felül teljesített az első évben, a szolgáltató optikával lefedett területén az ügyfelek jelentős része ezt a sebességet választja. Ez jól bizonyítja, hogy van olyan célcsoport, amely számára már most fontos a gigabites sebesség elérése. Ennek oka lehet, hogy míg pár évvel ezelőtt még jellemzően csak egy-két eszköz csatlakozott háztartásonként a világhálóhoz, manapság már számítógépekből, tabletekből, okostelefonokból és egyéb kütyükből álló „robotsereg” osztozik párhuzamosan az otthoni sávszélességen.

Az okos eszközök terjedésével, otthoni használatával a sávszélesség egyre inkább fontos tényezővé válik. A 2 gigás ajánlat a ma Magyarországon elérhető legnagyobb otthoni csomag. A vállalat 2015 tavaszán kezdett intenzív hálózatfejlesztésbe saját forrásokra támaszkodva, amelynek köszönhetően mára több mint 2,9 millió háztartást ér el Telekom legalább nagysebeségű, szélessávú hálózata. Ebből több mint 760 ezer háztartásban gigabit-képes optika áll rendelkezésre, számukra érhető el novembertől a 2000 Mbit/s sebességű, „Otthoni Internet 2000” elnevezésű csomag.

A gigás sebességhez a csomag részeként a jelenlegi leggyorsabb technológián alapuló, gigabit-képes wifi-routert biztosít a Telekom. A 2000 Mbit/s letöltési sebességet a hálózathoz párhuzamosan kapcsolódó eszközök (pl. notebook, tablet, okostelefon) együttesen tudják elérni. Emellett különösen a feltöltésnél érzékelhető majd komoly változás, mert a csomagban foglalt feltöltési sebesség is jelentős, 500 Mbit/s. A csomag két másik otthoni szolgáltatás mellé már 11.631 Ft havidíjjal megrendelhető határozatlan időre. Egy év hűség vállalása esetén promóciós havidíj-kedvezmény, készülékvásárlás és két éves hűség vállalása esetén készülék-kedvezmény jár, amely már mobilkészülékre is felhasználható. A csomag a Magenta 1 kedvezményrendszerbe bevonható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #8
    A telekomnál ez úgy működik, hogy megrendeled, aláírod a szerződést, aztán két hónapig semmi, majd amikor reklamálsz kiderítik, hogy azon a területen a szolgáltatás nem elérhető.
    Ezt csinálták az ip tévével is. Van olyan ismerősöm, akihez kitelepítették tesztelésre az ip-tévét, majd a sikeres tesztidőszak lejártakor jelezte, hogy akkor előfizetne a szolgáltatásra, erre közölték vele, hogy a környékén a gerinchálózat nem alkalmas ip-tévézésre.
  • JanekOne #7
    Hogyne tudnád kihasználni, mint ahogy az 1Gb-est is ki lehet. Mikor beköttettem, az az első órában hozta az ezret, aztán azóta egyszer sem ment 450 fölé. Azt prímán kezeli minden a lakásban. Ezen az alapon várom majd a 900-at a 2000-től :-)
  • Zombee #6
    Ezt bevezetik halandókhoz is, csak nem fogod tudni kihasználni. Vagyis ki tudod, ha kellően sok eszközöd csatlakozik, de egyben a 2 Gbitet értelemszerűen nem fogod kimérni, lévén a laptopodon, PC-dben lévő LAN 1 Gbitet tud csak. Olyan PC tudja kihasználni, ami 2 db gigabites LAN interfésszel rendelkezik, és össze is tudja kötni őket. És ezt a routerednek is támogatnia kell. Egyetlen gépnek, meg alkalmanként 1-2 telefonnak, laptopnak az 1 Gbit is rengeteg, sehonnan nem tudsz annyival tölteni semmit.
  • Zombee #5
    Szerintem már váltottak volna, ha lenne lehetőség. Az ország nagy részében még mindig csak Telekom van, esetleg helyi kis kábelszolgáltatók, de azok ugyanolyan drágák, és a szolgáltatásuk sem jobb.
  • AgentKis #4
    Max. magukhoz vezetnek be ilyesmit. A "halandókhoz" nemigen...
    Ennél fosabb cég nem is tudom létezik-e még! A monopolhelyzetük tartja életben őket, meg hát a többi sem egy leányálom. A régi jó kommunista "örökség" hatja át az egészet...
  • Elmin #3
    Akkor itt a lehetőség és válts.
  • Daditsx #2
    nekem papíron 20Mbit, de valójába 15Mbit ami néha lemegy 10Mbit-re és 6900Ft.
  • paby88 #1
    de jó, én meg 30Mbért fizetek 6500-at és az is csak 15Mb gyakorlatilag