Ötvös Tibor

Készül a Tomb Raider 4: The Last Revelation HD

Rajongók egy csoportja nekifogott a Tomb Raider 4: The Last Revelation HD-remakenek.

Számomra a Tomb Raider reboot előtt a Tomb Raider 4: The Last Revelation volt az a játék, mellyel bizonyította Lara Croft, hogy valóban érdemes a figyelemre. Az előtte lévő két rész (az első örök klasszikus) és az utána következett fejezetek felejthetők lettek, és a jelek szerint eme gondolatommal, élményemmel nem vagyok egyedül. Ma ugyanis kiderült, hogy rajongók egy csoportja gőzerővel készíti a Tomb Raider 4: The Last Revelation HD-remakejet, mely a mai szintre emeli az 1999-es eredetit.

A projekt hivatalos oldalán láthatjuk is az első képeket, melyek persze nem szemkápráztatóak, de az eredetinél lényegesen szebbek. A nagy kérdés persze az, hogy a jogokkal rendelkező Square Enix mennyire engedi a srácokat dolgozni. Arról ugyanis még nem olvashattunk sehol semmilyen hírt, hogy a kiadó rábólintott a projektre, bár ha rendelkeznek üzleti érzékkel, akkor nem akadályozzák meg a fejlesztést, hiszen sok pénzt hozna feltehetően a remake.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #6
    Nézd, ízlések és pofonok. Te játszottál vele?

    Én annak idején utáltam a TR sorozatot. Most se nagy kedvenc. Nem vonz nagyon a széria. Van akinek bejött, hogy pixelprecízen kell ugrálni. Nekem nem.
    Akkor barátnőmnek ellenben nagyon. És persze ha elakadt, jöttem én, és megcsináltam a pályát. A TR egy kicsit olyan, mint a Catmario. Hogy szarrá szívatod magad, mire ezredszerre sikerül végigérni a pályán, és végre menthetsz.

    Volt egy rész valamelyikben (nem tudom,4 vagy 5 asszem), ahol egy hosszú üvegablak mögött kellett végigfutni, miközben kintről egy helikopter lőtt rád gépfegyverrel. Gondolom mondanom sem kell, sokat kellett futni, és nem fért bele hiba.
    2 délutánunk ment rá...

    Ez ma már nem eladható. És nem is baj, van külön stílus azoknak, akik ilyen extra nehéz platformereket keresnek, de ilyen ma már nem AAA cím. (a Dark Souls az más tészta :D az a kivétel, ami erősít :D )
    Anno 10 ujjamon meg tudtam számolni, hány AAA cím jött ki egy évben.
    Ma már minden bokorban van egy stúdió.

    Az AC Syndicate pedig nem volt bugos. Nem sokkal azután játszottam vele, mikor megjelent, és simán végigtoltam egyetlen fagyás nélkül. Jó... a Raptr-t nem szereti, de azt amúgy se használom.

    Az Ubi a Unity bugos startja után meg se tehette volna, hogy még egy szart kidob.
    Szinte minden nagyobb kiadónak megvolt már a komoly lecke, hogy szart nem szabad kiadni, mert nem jár jól vele... (Arkham Knight is ugye...)

    A játék amúgy olyan, mint a film. Ízlések és pofonok. Minden szubjektív. De van egy általános megítélés. Gameranking meg a metacritic pontszámok épp olyan jó mérőszámok, mint az IMDB meg a rotten a filmeknél.

    Mondjuk egy filmnél csak 2 órát meg egy mozijegy árát kockáztatod, egy játék jellemzően drágább és hosszabb is.

    A Trailer meg hazudik :D
    Az új Tomb Raidernek meg nagyon jó az általános megítélése. Könnyű úgy kritizálni valamit, ha bele se néztél... (mert a szkeptikusokat jellemzően meggyőzte a játék)

    A 12 éves generáció meg nem agyhalott. Zseniális kölykök vannak. Tanítok fiatalabbakat is (bár inkább érettségis felkészítést szoktam), és ügyesek. Matekból is (bár matekból jellemzően az jön hozzám, aki pont nem :D ), fizikából is, infóból is, angolból is.

    Meg van sok hülye, persze... de az volt 20 éve is, mikor én voltam iskolás :D

    Őszintén... ahogy Magyarországot elnézem, nem lennék olyan büszke az aktuális generációra...
    Utoljára szerkesztette: takysoft, 2017.01.13. 11:04:33
  • molnibalage83 #5
    Nem csak a 12 éves agyhalott generáció. Én az első TR1-gyel játszottam, a többivel soha. Nem logikai játékra vágytam.
  • molnibalage83 #4
    És ki az a minenki? Mert nekem a 2013-as TR jobban tetszik, mit a RotTR. Az nagyobb, szebb, sokkal több kis bizbasz van benne, de az első rész hangulatának közelében nem volt nálam. Ha a 2013-as TR 9/10 akkor a RoTR inkább csak 7 pontos és az is inkább csak a grafika miatt.
  • Ender Wiggin #3
    Az a "mindenki", a 12 éves agyhalott generáció, akinek meghaladja a képességeit, ha gondolkodni kell. Nekik is szánták a rebootot. Menj, gyilkolj, gyűjtögess és néha nyomj egy quick time eventet.
    Egész más úgy értékelni valamit, hogy már beleszületett az ember a modern verzióba és más úgy, hogy a kezdetektől figyelhette a fejlődést. És hát látszik az is, hogy az első játék stlusteremtő volt, amit más fejlesztők is másolni kezdtek, ez az új generációs TR meg más játékok koppintása, semmi eredetiség.

    UI: a Syndicate mondjuk nem a legjobb példa, bár ízlések és pofonok. Nálam az elképesztően szar kategória, az Ubi bugparádéja, vagy paródiája, ahogy tetszik.
  • takysoft #2
    Hú, lehet... nagyon nagyon régen volt már. Asszem vagy a másodikat vagy a harmadikat nem játszottam sokáig, mert folyton fagyogatott...

    Hát ha a gamerenkings adatokat nézzük (PS-PC ranking közül mindig a nagyobbat nézem, de amúgy kb 1% a különbség max)
    Tomb Raider 1: 91%
    Tomb Raider 2: 82%
    Tomb Raider 3: 78%
    Tomb Raider - The Last Revelation: 79%
    Tomb Raider Chronicles - 70%
    Lara Croft Tomb Raider: - The Angel of Darkness: 56%
    Lara Croft Tomb Raider: - Legend: 82%
    Lara Croft Tomb Raider: - Anniversary: 81%
    Lara Croft Tomb Raider: - Underworld: 79%
    Tomb Raider: 87%
    Rise of the Tomb Raider: 90%

    Ez kb tükrözi is az általános nézetet.
    Az eredeti sorozat a Chronicles-re eléggé kifulladt. De tény, hogy az első négy rész nem (nagyon) volt 80% alatt.

    A Lara Croft széria eléggé gyengén indult sajnos, ezért sokat temették is, de később ezen azért javított. (az Angel of Darkness-t még a Core Desing csinálta, mint a régieket, de az új részeket már a Crystal Dynamics, akik innentől minden részt)
    Na itt vette meg a kiadási jogokat a Square Enix az Eidostól, és ez ha lehet még jobbat tett a játéknak.

    Nem játszottam ugyan vele, de mindenki egybehangzó véleménye szerint a Rise of the Tomb Raider a legjobb Tomb Raider játék az első óta.

    Néha jó, ha egy sorozatba tényleg ötleteket és energiát fektetnek, nem csak újabb rókabőrt akarnak lehúzni.
    Ilyenkor kapunk azért 1-2 olyan sokadik folytatást is, ami elképesztően jó.
    Ilyenek pl a Resident Evil 4, az Assassin's Creed Syndycate vagy a Witcher 3
  • Ender Wiggin #1
    Az első négy a legjobb TR. Nem is nagyon lehet sorrendet felállítani köztük. TR4:TLR ráadásul talán a legnehezebb puzzle-okat tartalmazta az összes TR játék közül.