Berta Sándor

A Pokémon Go fontosabb volt a saját gyermeküknél

Miközben világszerte tart a Pokémon Go őrület, vannak olyan esetek, amelyek rávilágítanak arra, hogy milyen dolgokat vált ki a jelenség.

Arizonában letartóztattak egy párt, mert 2 éves csemetéjüket másfél órán át egyedül hagyták a Phoenix elővárosában lévő otthonukban, amíg ők az utcákat rótták az autójukkal és a Pokémon Go programmal játszottak. A két szülőt (Brent Daley, 27 és Brianne Daley, 25) az illetékes Pinal megyei rendőrség gyermekveszélyeztetéssel és elhanyagolással vádolta meg.

A 2 éves gyerekre egy szomszéd figyelt fel, miután kijött a házból és mászkált az épület körül. Az illető ezután azonnal értesítette a hatóságokat. Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, a kicsi sírt és megpróbált visszajutni a házba. Mindössze egy pelenka és egy póló volt rajta, s teljesen izzadt volt. Amikor a rendőrök kikutatták az apa számát és a felhívták telefonon, akkor a férfi csupán annyit mondott az egész dologra, hogy: "mindegy", majd bontotta a vonalat. A pár csupán néhány órával később tért vissza a házba.

A férfi és a nő a vallomásukban azt állították, hogy ők úgy hagyták ott a gyermeküket, hogy az aludt, majd elmentek megtankolni a gépkocsit. Ezután azonban elismerték, hogy a Pokémon Go programmal játszottak. Paul Babeau, a helyi seriff az eset kapcsán megjegyezte, hogy a rendőrség és más hatóságok mindig felhívták a figyelmet arra, hogy az emberek ügyeljenek a Pokémon Go közben is a biztonságra. Sosem számoltak ugyanakkor azzal, hogy ilyesmi előfordulhat, hogy szülők a játék miatt még a csemetéjüket is magára hagyják. Az eset napján 35 Celsius-fok volt és a gyereknek nem volt innivalója. A szerencsésen megmenekülő kicsit állami felügyelet alá helyezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #14
    Most hogy belegondolok mit olvastam a cikkben -> másfél óráig egyedülhagyták, kiment az udvarra játszani a gyerek -> állami gondozásba helyezték mert nagy veszélyben volt a gyerek hogy párszor tíz percig a saját udvarukban játszott kint?!

    ilyen böszmeséget...
  • jkedzs #13
    lol!
    nem történt semmi. 1000000 milliárd gyerek van az usa gettóiban, bűnöző nigger családban, azokat érdekes nem teszik állami gondozásba és arról még véletlenül sem cikkeznek.
    felfújt műbalhé az egész. next!
  • Zoliz #12
    Ennyi potenciális gyilkost egy rakáson.. Pff.
    Úgy látszik titeket meg leejtett a jó k(nedves) anyátok azért sikerültél egy antiszociális fasznak!
  • dakillada #11
    ehhez mit szoltok?

    Utoljára szerkesztette: dakillada, 2016.08.16. 14:45:12
  • zola2000 #10
    (meg a pokego alapból fejlettebb mint az ingress)
  • zola2000 #9
    Pont az a különbség, az ingress egy névtelen valami, a pokemont 3DSre is tízmillióan veszik, a rajtfilm kb 20. évadánál tart ... jó magyarországon csak 4 évadot élt meg talán a játék sikere változat ezen is.
  • jocking #8
    Kikenték volna a kádat zsírral, beleteszik a gyereket, mire hazaérnek, ugyanott lett volna. :D
  • jocking #7
    Nem értem, mire fel van ez a nagy hype egy szaros app körül, ami már kb. 5 éve megjelent. Annyi a különbség, hogy a "régiben" nem pokeszarokhoz kellet sétálni, hanem tornyokhoz. A játék neve pedig "Ingress".
  • jocking #6
    De még úgy is olyan alacsony lenne, hogy le kéne ásni érte.
  • don Fülig Jimmy #5
    ha az iq-juk kettővel több lenne, már lehetnének sültkrumpli.