MTI

A vasárnapi zárva tartás a webshopokra tereli a játékvásárlókat

Az üzletek vasárnapi zárva tartása a webshopokra tereli a húsvéti játékvásárlókat - derül ki a játékkereskedő és importőr Formatex Kft. felméréséből.

A több mint ezer fős kutatás szerint a válaszadók többsége, 64 százaléka webshopon keresztül fogja intézni a vásárlást. Közel negyedük szombaton, húsz százalékuk hétköznap napközben, közel 14 százalékuk pedig hét közben, a meghosszabbított nyitva tartás alatt tervezi a vásárlást. A cég az idén húsvétkor 125 millió forintos nettó forgalmat vár.

A közleményben Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezetője kifejtette: tapasztalataik szerint a válság alatt a családok egyre kevesebbet költöttek játékra, de fordulatot hozott a 2014-es karácsonyi szezon. A cég Játéksziget kiskereskedelmi hálózata így tavaly mintegy 10 százalékos növekedéssel zárta az évet, és 1,4 milliárd forintos nettó forgalmat ért el. Az értékesítés felfutása a húsvét előtti utolsó hétre várható, ráadásul az éves forgalomnak akár 16-20 százalékát is jelentheti - tette hozzá Borhi János.

A kérdőív kitöltőinek 42 százaléka táblás játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, építőjátékot a válaszadók 38 százaléka venne, ügyességi és sportjátékot 33,54 százalék, babás-állatos szerepjátékra pedig közel húsz százalék költene. A távirányítós játékok, mobiltelefonok, táblagépek a szülők 15-16 százalékának körében népszerű húsvéti ajándékok.

Egy-egy gyereknek a válaszadók közel 44 százaléka 2 és 5 ezer forint közötti értékben vásárol játékot, negyede 5000-7500 forint között költ, 16 százalék pedig úgy gondolja, inkább 1000-2000 forintot költ gyerekenként. A válaszadók 35 százaléka szerint a gyerekek 500 forint körüli locsolópénzzel térnek haza, de 18 százalékuk úgy tudja, hogy akár 2-5 ezer, vagy 5000-7500 forint is lapulhat a zsebükben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #8
    A cikk épp nem a videójátékokról szól. Amúgy vesd össze a hazai lemezes bolti nyitó árakat a Steam-el. Ugyanaz a kiadás lemezen sokkal olcsóbb, ugyanúgy Steam-re regisztrálható és ugyanúgy lehet hozzá DLC-t venni. Digitálisan több és jobb akció van, ez tény, de pl. a Call of Duty sorozat is olcsóbb lemezen, és az is Steam-es. CoDMW3 nemrég 1600 volt a Tescoban, és DLC se kell hozzá, a DLC-s szerverek kihaltak mindenhol.
  • Elmin #7
    Kösz a címet. Akkor most már egy a cél, hogy mindenkinek meg kell tanulni angolul, mert ez a Google fordító elégé törve fordít. :) Na meg az kell, hogy legyen mindenkinek nagy sebességű internetelérése olcsón.
    Amúgy jó ez a megoldás, talán annyi a baja, hogy kicsit személytelenebb lesz az ajándékozás, ha neki kell még letöltenie, persze saját célra megfelelő.
  • Narxis #6
    Steam gift
  • Elmin #5
    Olyan játékot tudsz rendelni amit majd utána le kell tölteni? Hogyan fogod átadni az így vásárolt ajándékot? Csak kíváncsiságból kérdezem.
  • Narxis #4
    Én filmrajongó vagyok de nem nagyon veszek DVD/BR-t, nagyon kevés az olyan film amelyik annyira tetszik, hogy tudom, hogy újra fogom nézni. Inkább jöjjön a Netflix.
  • Ender Wiggin #3
    Ja, butaság, ezért egyre kisebb a PC-s polc minden szupermarketben, és ezért van egyre kevesebb gamershop a plázákban. Én leszarom a konzolokat, a kérdésem kizárólag a PC-re vonatkozott. A boltban mindig kisebb a választék és az olyan verziók, amiben minden kiadott extra rajta van évekig csúszik. Szerintem csak a díszdobozos játéknak van értelme lemezen. Vagy esetleg az 5-6 éves játékok 900 forintos budget kiadásainak. De sok játék lemezen 5-6000 forint évekkel a kiadás után is, miközben a netről 5-10 euróért letölthető...
  • MerlinW #2
    Persze, sokan. Hallottál már a konzolokról? Egyébként PC-re is sokan vesznek. Néha én is. A kérdés meg alapvetően butaság, mert pl. a zenekedvelők is 20k-ért veszik a bakelitet vagy megveszik a CD-t, ahogy a filmrajongók is a DVD/BR kiadásokat.
    Visszatérve a játékokra, AAA kategóriában ma is több fizikai példányt értékesítenek, mint digitálist.
  • Ender Wiggin #1
    Van még valaki, aki normál boltban vesz drágán játékot? Pláne, hogy a DLC-k korában ez már sok hiányossággal jár.