Berta Sándor

Vezetőváltással próbál meg úrrá lenni a problémákon a Samsung

A dél-koreai konszern visszahívhatja pozíciójából J.K. Shint, a mobil üzletág vezetőjét.

A tervezett intézkedés hátterében az állhat, hogy az elmúlt időszakban a társaság kevesebb okostelefont értékesített, ezért a helyzetet egy drasztikus lépéssel oldaná meg a Samsung. Shin feladatait B.K. Yoon, a televíziós és háztartási berendezések üzletág első embere veheti át. Ezáltal nemcsak az óriáscég menedzsmentstruktúrája egyszerűsödhetne, hanem a jövőben gyorsabban tudna reagálni az egyre erősebb piaci versenyre.

Yoon előléptetése más előnyökkel is járna: a vállalaton belül még inkább előtérbe kerülhetne a dolgok internete, Yoon volt ugyanis az egyik támogatója annak a stratégiának, amelynek a segítségével ezt a területet a cégen belül minél előbb ki szeretnék építeni. Kwon Oh-hyun, a harmadik vezető változatlanul a memóriachipekért és a kijelzőkért felelne. Végleges döntés még nem született az ügyben, mindenesetre a tervezett belső átszervezések azt is jelzik, hogy a Samsung megpróbálja megállítani az elmúlt hónapok negatív folyamatait.

A legnagyobb problémát a Samsung számára a feltörekvő és egyre népszerűbb kínai gyártók jelentik. Kínában az eladások kereken 50 százalékkal csökkentek. A harmadik negyedévben a társaság nyeresége 60 százalékkal esett vissza és csökkent a globális okostelefon-piacon lévő részesedése is. A Samsungot egy ideje foglalkoztatja az a kérdés is, hogy ki lehetne a májusban szívinfarktuson átesett Lee Kun-hee utódja. Logikusnak tűnik, hogy ez a személy az egyetlen fia, Jay Y. Lee lehet, aki jelenleg alelnökként dolgozik a cégnél. A vállalat egyik szóvivője ugyanakkor nem akart reagálni a pletykákra, míg Lee, Shin és Yoon nem kommentálták a híreket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #5
    Szerintem már csak a 8k kijelző nyithat a piacon és hozzá minigenerátor hogy ne kelljen folyamatosan az elektromos hálózatra csatlakoztatva használni.
  • RAZOR27 #4
    és abba hol a biznisz, ha csinálnak 1 tökéletes telefont?
  • barret #3
    "ha ezt megcsinálná akármelyik gyártó lealázná az applet meg samsungot is."

    Páran megcsinálták,ez a problémája a csamcsungnak:)
  • EnxTheOne #2
    Csináljanak ilyen mobilt:

    -ne zörgős fröccs öntött műanyag legyen
    -ip67
    -oldalán gumi borítás (ha az élére esik akkor a gorilla nem véd sokat)
    -g*ci nagy akkumulátor
    -g*ci nagy szenzor
    -software support, legyen frissítés (legalább az aktuális csúcs S mobilhoz meg note-hoz rendszeresen)
    software szempontjából a legfontosabb a hosszú üzemidő meg a kis system req legyen

    ha ezt megcsinálná akármelyik gyártó lealázná az applet meg samsungot is.
  • hartmano #1
    Hol szúrták el?
    Nem koncentráltak a felhasználói igényekre, a felhasználói élményre és támogatásra,csak gyártottak egy csomó verziót. Idővel ez összezavarja az embereket.
    Az felhasználói élmény fontos része a sebesség, az akadás mentesség. A másik,hogy ha bizonyos cégek biztosítják az frissítéseket,akkor másnak is kell. Ezt pedig annál nehezebb megoldani,minél egyedibb rendszer és minél több a készülék.
    A felhasználói élményhez tartozik az is,ha reggel 100%-os volt töltöttség,akkor abba férjen pár telefonálás ,email , pár gps-es navigáció és még pár netes tevékenység. Hiszen ezért vesszük az okostelót,mert tud ilyeneket. Igazából két fő vonalat kellett volna létrehozniuk. Egy üzleti és egy otthonit. Az üzleti sokkal több használatot tegyen lehetővé, az otthoni meg kevesebbet, de kb ennyi.