Szekeres Viktor

Öt sikeres tévésorozat már biztos folytatódik 2015-ben is

Ősszel a 10. szezonjába léphet a Supernatural, de A zöld íjász is sikeres, így jöhet a 3. évad. És a sor folytatódik.

Amerikában az országos lefedettségű, ún. network csatornák (ABC, NBC, CBS, Fox és valamennyire a CW) általában májusban jelentik be a következő szezonra vonatkozó terveiket, hogy mely sorozataikat folytatják, s melyeket szüntetik meg, illetve azt is, hogy milyen újoncokkal vágnak neki az őszi időszaknak. Azonban gyakran előfordul, hogy egyes szériák kiemelt kezelést kapnak, s a folytatásukra vonatkozó bejelentéssel nem várnak tavasz végéig, hanem már korábban megejtik azt.


Erre került sor a napokban az elsősorban a 18-34 éves női közönségre koncentráló CW csatornánál. Öt sorozatuk folytatását jelentették be, s ez mondhatni afféle megelőlegezett bizalomnak is tekinthető, s persze így levesznek egy komoly terhet a készítők válláról is, akik nyugodtan elkezdhetnek hosszabb távra tervezni. Általában az efféle bejelentések egyébként nem járnak sok kockázattal, hiszen a mostanság nézett sorozatok jó eséllyel májusban is nézettek lesznek.

A csatorna jelenleg sorozatai közül mindenképpen folytatni fog két újoncot, a nálunk még nem látható Reignt és a természetfölötti The Originalst (mindkettőből értelemszerűen a második évad következhet), valamint utóbbinak az anyasorozatát, a Vámpírnaplókat (The Vampire Diaries) a hatodik szezonnal. És ősztől ugyancsak képernyőn marad A zöld íjász (Arrow) a harmadik, valamint az Odaát (Supernatural) a tizedik évaddal.


A bejelentések zöme valószínűleg nem érte meglepetésként a rajongókat, hiszen a Reign kivételével mindegyik széria magabiztosan hozza a heti 2,5 millió körüli nézőszámot Amerikában. Így talán még azt is nagy bizonyossággal lehet állítani, hogy az ötből négy sorozatban még további jó pár év benne van. Ez a hazai sugárzásokra egyébként hatványozottan igaz, mert bár a magyar csatornák A zöld íjásszal jól állnak, de a Vámpírnaplók és az Odaát több éves lemaradást szedett össze az évek folyamán - előbbiből csak 2 szezont láthattunk, utóbbi pedig jelenleg az ötödik évadánál tart itthon.

Az már csak hab a tortán a rajongók számára, hogy miképp a The Vampire Diaries és a The Originals esetében, úgy a másik két siker, a Supernatural és az Arrow is kap, illetve kaphat saját leágazást. A zöld íjász mellé Villám társulhat a The Flash című sorozatban, már persze, ha a forgatott pilot elnyeri a csatorna fejeseinek tetszését (Barry Allen egyébként már bemutatkozott a szériában), az Odaát rajongói pedig a Törzsek alcímmel rendelkező spinoffnak (Supernatural: Tribes) szurkolhatnak. Utóbbi felvezető részét a sorozat mostani szezonjának vége felé lehet majd megnézni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zotya84 #1
    Hm. A Supernaturalt nem is kövtem itthon. Nincs értelme. Meg elég pocsék időben adják. Viszont kezdett már kicsit uncsi lenni benne ez a folyamatos angyalom-démonom dolog, de a mostani évadban elég jól aránylik a többi témához, és eddig fel sem tűnt, hogy az évad több mint fele lement már... (Tényleg, ma volt új rész?)