Ötvös Tibor

Előnyökkel jár a vallás megjelenése a munkahelyeken

A vallás megjelenése a munkahelyeken mind a munkavállalók mind pedig a munkaadók számára előnyöket jelenthet - állítja egy friss tanulmány.

A vallás egyre elfogadottabb lesz a munkahelyeken is és ez mind a munkavállalóknak mind pedig a munkáltatók számára jó dolog - áll egy friss tanulmányban. A kutatás alapján azon munkahelyeken, ahol szabadon gyakorolhatja a vallását egy dolgozó, sokkal jobb a kapcsolata a többi alkalmazottal, nagyobb biztonságban érzi magát és a feladatát is nagyobb precizitással látja el. Patrick Hyland, a Sirota Survey Intelligence és a kutatás egyik vezetője szerint azonban meg kell különböztetni egymástól a vallást támogató munkahelyet és a hittérítést. Előbbi ugyanis nem azt jelenti, hogy kötelezővé teszik a hitgyakorlást, pusztán azt takarja, hogy az alkalmazott, ha úgy gondolja gyakorolhatja azt munka közben vagy a szünetekben.

A tanulmányt, melyet a Society for Industrial and Organizational Psychology évente megrendezett konferenciáján prezentálták, arra a 11.800 kérdőív eredményére alapozták, melyet egy multinacionális cég alkalmazottai töltöttek ki. Ebből kiderült, hogy ha a cég nyitottabban állt a vallás irányába, akkor a dolgozó biztonságban tudja magát és úgy érzi, jobban megbecsüli őt a vezetés. "A vezetők felvázolhatják a beosztottak számára azon távlati terveket, melyeket a cég szeretne elérni" - folytatta Hyland. "Ha ezt jól csinálják, akkor értelmet adhatnak a napi robotnak és díjazhatják a sikereiket is."

Hyland szerint a humán erőforrás részleg is nagyban segíthet, ha létrehoznak például meditációs szobákat. "Összességében arról van szó, hogy olyan munkakörnyezetet kell létrehozni, ahol a munkavállaló teljes lényét adhatja be a munkába és olyan professzionális légkör fogadja őt, mely összhangban áll a belső meggyőződésével is." Hazánkban is akadnak már cégek, melyeknél nem ismeretlen a vallás, a szieszta vagy a pihenőszoba kifejezés - igaz, ezek mindegyike amerikai kötődésekkel bír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magyar Betyár #13
    Teljesen feleslegesen szidod a vallást. Amíg ember létezik a földön addig mindig lesz valamilyen vallás.
    Az a bajod, hogy szűklátókörü vagy. Azt hiszed az a vallás, amikor valaki templomba jár és imádkozik istenhez, vagy éppen leterít egy szőnyeget kelet felé allahhoz.
    Te is vallásos vagy. Te éppen a modern társadalom fogyasztási rabszolgája vagy. Elhiszed azt a sok baromságot amit a tv-ben és a neten az agyadba ömlesztenek és lenézed azokat akik egy régebbi tanok szerint szeretnék élni az életüket elkerülve ezt a rohanó szart amit ma világnak neveznek.
    Elfelejted, hogy nem az a lényeg, hogy kihez imádkozol hanem, hogy kinek a tanítása szerint élsz. A lényeg hogy miben HISZEL!!!
    Lenézed a vallást pedig a legtöbb vallásos ember itt európában csupa jó dolgokat tanul a vallástól( család megbecsülése, tisztességesen élni, szerénynek lenni, dolgos mindennapokat élni, stb sorolhatnám)
    A te vallásod a fogysztói vallás. Ez is egy vallás csak nem kell hozzá templomba járni. Mit hirdet? Szabadságot. De milyet? Vásárolj minél többet!!! Ha nincs rá pénzed akkor vegyél fel hitelt. FOGYASSZ!!! Ne törödj a családdal mert a szingli a menő. Taposs el mindenkit ha feljebb akarsz kerülni. Nyalj segget ha valaki feletted van és taposd a mocsokba ha alattad. Egyél sok gyógyszert, zabálj gyorskaját.
    Ez a te vallásod. Hülyének nézed azt a vallást ahol régen azt mondták lapos a föld de áhítattal olvasgatod a sg.hu tudomány rovatát ahol azt írják, hogy az egész univerzum egy gombostű fejének méretével megegyező nagyságú anyagból keletkezett és okosan bólógatsz rá. nos az elöbbi már megdőlt de az utóbbira sincs semmi kézzelfogható bizonyíték.
    Csak egy példa a napokból a két vallás külömbségére.
    A te fogyasztói vallásod hívei röhögtek és fényképeztek mikor az a férfi kiugrott a szálloda ablakon. Nem, hogy nem segítettek, egymást taposták, hogy ki tud jobb képet csinálni és ki posztol előbb a facebookra.
    A régebbi vallás egy képviselője segített csak és próbálta menteni az életét és vigasztalni a haldoklót.
    Enyi a külömbség.
  • nenad #5
    ennyire egy buta emberiséget mint a miénk még nem láttam... vallás bevezetése a 21. században... totális mentális degradáció. Az emberek a saját agyukhoz imádkoznak. Nem röhej emberek hanem szánalom és tudatos degradáció...
  • Magyar Betyár #119
    Ez azért vicces. Én ugyan nem a gyárban dolgozom hanem az építőiparban de találkoztam már sok managerrel. Igaz, hogy a gyárat a manager vezeti és a melósok állnak a szalag melett, de azok a managerek akikkel én az építőiparban találkoztam bizony mind diplomás segédmukás volt és nekem hordta a maltert és a téglát a kezem alá.
    Ráadásul fele anyit keresett mint én. Lehet neked akármenyi diplomád de azt be kell látni, hogy szakemberekre van szükség mert seggmeresztő, agyát szétguglizó, naplopó buzeránsokból már telítve vagyunk.
    Egy darabig elnagyképűsködnek és verik a mellüket a munkaügyiben de aztán pár hónap után szépen leadják és hordják nekem a szakmunkásnak a maltert meg a téglát.
    Ez van manager fiukák.
  • zola2000 #26
    Volt a középkorban kevésbé erőszakos rendszer Európában? Nem.

    A középkorban amilyen erőszakos volt a többi rendszer (pl állam) pont olyan erőszakos volt az egyház is (az 5. ne ölj parancsolatra ügyet sem vetve), ma amilyen pénzéhesek a multik, pont olyanok az egyházak is szerintem (bár miért ne lennének azok, a papok is pénzből élnek) -> én az egyházról így vélekedek a vallás és a hit az más dolog.

    aki meg dührohamot kap az egyház említésére is arra nem tudok mit mondani :(
  • ugh #24
    Elmesz te zovatarosba.
    A 10 perc szunet mindenkinek jar nem csak a dohanyosnak.
    Es ez nem is a minka torvenykonyveben van hanem egyel felette.
    Szal mindig a dohanyost szidni mert hulye vagy es nem ismered a jogaidat elegge necces.
  • Archenemy #9
    "Persze hogy örülnek, hogy a hülyeségükkel együtt nem küldik el őket a fenébe, hanem még adják is alájuk a lovat"

    És mivel ők kerülnek be a jóba és ők szülik tele Európát, tehát az ő génjeik kerülnek túlsúlyba, evolúciós értelemben ők a sikeresebbek.

    Ezek után érdemes újragondolni azt, hogy tud-e hasznos lenni az irracionális viselkedés, és ha igen, akkor nem-e az a racionális inkább.
  • Cyborg00 #4
    azok kijárhatnak cigikézni, több szünetet is kaptak mint a nem dohányzók, és a főnökségnek volt pofája megmagyarázni hogy miért van ez így!

    Örök az emberek. Emlékszem dolgoztam olyan helyen, ahol dudától dudáig tartott a szünet, 2 óránként volt 5 perc, ám volt egy részleg, ahol 20 percenként volt 10 perc. És senki nem gondolkodott el, vajon milyen anyaggal dolgozhattak ott? Később kiderült, h valami mérgező cuccal és csupán egy pormaszkot kaptak. És 20-szoros volt a túljelentkezés, főként dohányosok akartak odakerülni. Birkák.
  • Szefmester #1
    Munka közben gyakorolják inkább a ciklon-B letüdőzést... Persze már. Mint a kib*szott dohányosok... azok kijárhatnak cigikézni, több szünetet is kaptak mint a nem dohányzók, és a főnökségnek volt pofája megmagyarázni hogy miért van ez így! Ezentúl akkor ne szóljanak bele amikor munkaidőben szűzeket akarok rituálisan feláldozni... a vallásom szent és sérthetetlen igaz?

    húzzanak a vérbe... idióták...
  • Magyar Betyár #121
    Folyamatosan beszélnek istenhez, de azt nem nevezném imádkozásnak :) sajnos nem tűr nyomdafestéket ezért nem is írom ide le :)
  • MuchACHO79 #101
    Hm, lehet valami a főcímben. Egy délután az hallatszott ki a főnök irodájából: oh istenem, óh istenem. A titkárnő következő fizetése már 50%al megemelkedett. HIába na, megjelent a vallás...