Ötvös Tibor

Új módszert alkalmaz a Killer Instinct


Killer Instinct. Egy cím, mely leginkább a hollywoodi filmekre hasonlít: kellően buta, de eszméletlenül élvezetes. A Microsoft pedig az E3-on bemutatta az új játékot, melyről elég sok információt is elárult.

A Killer Instinct a maga korában az egyik legjobb verekedős alkotás volt, mely mind konzolokon mind pedig a játéktermekben kirobbanó sikert aratott. Azonban nehezen lehetett komolyan venni azt a játékot, melyben egy csontváz, egy dinoszaurusz és egy igen nagy tarajjal bíró indián is jelen volt, mint választható karakter.

Mindenesetre a játék kellemes kikapcsolódást nyújtott, szép sikert aratott - ám nem érkezett hozzá folytatás. A rajongók már évek óta "könyörögnek" a Rare csapatának, hogy a Viva Pinata féle blődségek helyett inkább ezt a szériát támasszák fel. Nos, ez a kérés végül meghallgattatott és a csapat - a Microsoft erőteljes unszolásának hatására is - nekikezdett a "remakenek".


A játékot nagy ováció fogadta az Xbox One prezentáción, ám miután kicsit jobban megismertük a programot, már nem annyira örvendetes az összkép. A Killer Instinct a Microsoft új konzoljának nyitócíme lesz, azaz novembertől már játszhatunk vele. A program azonban csak letölthető formában lesz elérhető és akkor is csak korlátozott formában.

A Rare elmondása szerint ugyanis a teljes játékot letölthetjük, minden pályát és lehetőséget - ám mindössze egyetlen karaktert, Jagot. A többiekért fizetni kell. Azt nem tudni még, hogy mekkora összeget, de mindenesetre ez a módszer jó pár rajongónál kiverte a biztosítékot.

Emellett az sem igazán tetszik a többségnek, hogy a régi 3D-s megoldás helyett a Street Fighter szériában is alkalmazott 2D-s oldalnézetet alkalmazza. Ehhez jön még az élethű megvalósítás helyett az enyhén képregényes beütést kapott grafika is. Visszatérnek az Ultra Combok és a Combo Breakerek is, melyek ismét nagyon látványosak.

A Killer Instinct sikere kétes, hiszen a sajtóban is szélsőségesek voltak a visszajelzések. Mindenesetre mi várjuk a megjelenést, mindenképpen teszünk vele egy kört.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Seth #4
    Az eredeti még mindig az Arcade verzió, az SNES már egy erősen butított, de még mindig élvezetes port volt.
  • Solmenir #3
    Kár.

    De legalább a MK9 nagyon jól sikerült, azzal majd úgyis ellesz az, aki szereti ezt a műfajt :-)
  • weskerrebort #2
    "Emellett az sem igazán tetszik a többségnek, hogy a régi 3D-s megoldás helyett a Street Fighter szériában is alkalmazott 2D-s oldalnézetet alkalmazza"

    Kedves cikk író.. miről beszél?? Az eredeti játék (SNES) verzió oldalnézetes volt mint a Mortal Kombat...

    A gagyi Nintendo64 es GOLD verzió lett 3D s ami igencsak Oltári Nagy bukta lett.

    Már akkor csúnya, bugos, fusztráló alkotás volt.
    Az eredeti 1995 ös játék nyomába se érhetett...



  • Szefmester #1
    Ha nem ők választottak volna kezdőkarit akkor még oké is lenne, de így. Az első napokban mással sem fog találkozni az ember csak Jago-kal. Mondjuk ha még át lehet a külsejüket alakítani akkor kicsit izgalmasabb volna, de az M$ prezentációk után kétlem hogy bármi játékosoknak szimpatikus dolgot akarnának csinálni.