Ötvös Tibor

"Igaztalanok voltak a Duke Nukem Forever kritikák"

A Gearbox továbbra is magyarázza a Duke Nukem Forever bizonyítványát. Most Brian Martel, a cég társalapítója fakadt ki.

"Mondjon nekem bárki olyan játékot, mely hasonló helyzetben volt. Ezt a programot 15 éve készítik és rengeteg engine változtatáson esett át. Nem lehet mindenkinek megfelelni, ugye? A Duke Nukem Forever egy old-school játék és nem hasonlít a mai modern alkotásokra. Vajon a Half-Life a mai világban olyan értékeléseket kapna, mint amikor megjelent?"



"Szerintem mindenkiben él egy kis nosztalgia a Half-Life iránt és szeretjük a brandet is. De a jelen generáció is így érez? Ez érdekes kérdés. Szerintem ez történt a Duke esetében is. És őszintén megvallva fogalmam sincs, hogy miért van ez a düh, amit a kritikusok a Forever iránt éreztek. Talán nem tetszett nekik, hogy ez alapjaiban nem egy Gearbox játék, hanem egy 3D Realms program."

A Duke Nukem Forever nagyon alacsony értékeléseket kapott, ám a kasszáknál szépen szerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adam815 #13
    Bevallom őszintén, hogy nem játszottam a DNF-el. De sok rosszat hallottam róla, így lehet, nem fogom kipróbálni. Az már önmagában nem tetszik, hogy sok mindenben más, mint a DN3D. Nekem az volt a jó, vagyis a legjobb. Nem kellene mindenféle hülyeséggel teletűzdelni a jól bevált formulát. Járművezetés, és hasonlók nem nagyon kellenének, vagy nagyon minimális mértékben, de ami miatt a DN3D-nek varázsa volt, a humor, a remek, gyors játékmenet, semmi átvezető animáció, csak a puszta játékmenet, ami egy fantasztikus hangulattal társult. Nem kellett oda nagy sztori, és hasonlóak. Persze, fejlődni kell, de szerintem a Duke Nukemnek volt egy jól bevált formulája, azt meg kellett volna tartani. Az emberek imádták a DN3D-t én is imádtam, sőt, imádom is, fantasztikus játék! Lehet, grafikailag nem valami szép. Bár az EDuke port, meg a HD textúrák és modellek dobnak a grafikán, számomra a hangulata a játéknak így is olyan, mint a sima DN3D-nek.

    HL-el összehasonlítani a DN-t? Felesleges, teljesen más kategória, remek játék, fantasztikus AI-val, remek pályatervezéssel és karakterekkel. De teljesen más a játékmenet, mint a Duke Nukemé. Jó hogy nem hasonlítjuk össze a Quake 3-at a COD sorozattal!

    Remélem, hogy tanulnak azért a hibákból a fejlesztők, egy olyan Duke Nukemet akarunk, ami hű a régi játékhoz, a DN3D-hez!
  • koschwarz #12
    pár hónapja egyben végigtoltam a half life sorozat minden részét és a kiegészítőket. sokadszorra. pont ugyanúgy élveztem, mint az első végigjátszáskor. az ai-n speciel még ma is meglepődtem, különösen a 2. részben, hogy mennyire jó már, igaz az alap klasszikus játék sem panaszkodhat, különösen ha a katonákról van szó. mondhatnám, hogy szinte semmit nem fejlődött azóta sem ezen a téren a játékvilág.

    örök klasszikus.
  • RoyalPredator #11
    "És őszintén megvallva fogalmam sincs, hogy miért van ez a düh, amit a kritikusok a Forever iránt éreztek."

    Az igénytelen, trágár, humor nélküli szarkupacot jogosan támadjuk. :)
  • RelakS #10
    azért Duke-nak van néhány megjegyzése a 3D-ben is ;)

    De nagyon hiányzott a páncél, az élet csomagok, meg a hegynyi fegyver. Amúgy meg tetszett a játék :D Eddig 3-szor nyomtam végig (első végigjátszás, minden extra megszerzése, 4 fegyver erősebb fokozaton)
  • kissssss #9
    "Egy mai fiatal rögvest az első résszel kapcsolatban jönne a majdnem zéró fizikával, gyenge AI-val, a fedezékrendszer hiányával, az automatikus gyógyulás hiányával [igen], a Full HD és járulékos előnyeinek hiányával"

    khm khm ezek a hibák mintha a mostani játékfelhozatalban is rendre pontosan feltűnnének :-) pl: bf3 lebegő tankjai vagy terepjárói, a COD részekre jellemző fenomenális forradalmi mesterséges intelligencia, vagy a Fallout NW repülő radskorpiói stb stb stb.

    a lustaság meg azért ennyire ne öltsön már nagy mértéket hogy még egy nyavalyás doboz mögé sem tudnak fedezékbe bújni mostanság és akkor még az automatikus gyógyulásról nem is beszéltem, szerintem most ebbe ne menyünk bele hogy mennyire vált hasznára a mai tps és fps játékoknak.

    a hd minőségre és a grafikára meg ballisztikus ívben szarok nem ez adja a játék egyedi hangulatát.

    második résszel kapcsolatban meg csak tényleg a hitboxra lehet panaszkodni,(omg nem hittem volna hogy egyetértek még valaha is zolivokkal)ja igen többen is dobálóztak régebben ezzel a rendkívül gyenge kifogással hogy nem szollal meg Gordon, lol nézetek körbe mintha egy doom 3 vagy egy duke nukem 3D vagy esetleg egy queke 4-ben marha sokat csicseregnének a főhősök,még napjainkban is jellemző(tisztelet a kivétel játékoknak) hogy a dumálás kimerül néhány böfögésben meg fingásban azt kész. :)

    "Ezt azért gondold át"

    átgondoltam és a mai fiatalságnak küldenék egy apró videót katt
  • Skynet #8
    Gyenge AI a HL1-ben? Emlékeim szerint a katonák tök jól kommandóztak ellenünk,a mai játékok 99%-ban az előre scriptetl AI nélküli játékmenet jóval ostobább...


    Egyébként a Duke Nukem egyetlen baja hogy érezhetően kifogytak az összes létező 5letből az idegen királynő megölése után és egy monoton unalmas szemétté válik a játék,állandóan ismétlődő elemekkel (még új főszörnyre sem futotta az után).
  • Zolivok #7
    hát aki tudja minőség annak szerintemtovábbra is csak a valve hitboxával lenne gondja
  • IMYke2.0.0.0 #6
    "valljuk be a grafikán kívül nemigazán lehet mibe belekötni :)"

    Ezt azért gondold át...

    Egy mai fiatal rögvest az első résszel kapcsolatban jönne a majdnem zéró fizikával, gyenge AI-val, a fedezékrendszer hiányával, az automatikus gyógyulás hiányával [igen], a Full HD és járulékos előnyeinek hiányával, stb. stb.

    A második résszel kapcsolatban is jönnének azért kritikák.
  • kissssss #5
    "Vajon a Half-Life a mai világban olyan értékeléseket kapna, mint amikor megjelent?"

    lehet hogy nagy értékelések nem is de 80% felettiek szinte biztos hogy repkednének ha újra tesztelni kellene az első részt.

    valljuk be a grafikán kívül nemigazán lehet mibe belekötni :)
  • Zolivok #4
    öccse , nem kultuszt vártak az emberek csak minőséget , nem sikerült , get on with