Ötvös Tibor

Resident Evil: Operation Raccoon City

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Capcom Resident Evil: Operation Raccoon City címmel jelenteti meg a sorozat következő tagját, mely azonban egy teljesen új irányba viszi el a szériát.

Azt már az elején sejteni lehetett, hogy ezúttal valami más lesz, hiszen a fejlesztéssel a SOCOM sorozatot is készítő Slant Six lett megbízva és ez így is lett. Azt már tudjuk, hogy az Operation Raccoon City a Resident Evil második és harmadik részével párhuzamosan játszódik, a főszerepet pedig az Umbrella Biztonsági Szolgálat egyik alkalmazottja kapta, akinek feladata a T-vírussal kapcsolatos bizonyítékok eltüntetése -és ebbe nem csak az iratok tartoznak bele, hanem a zombik és az esetleges túlélők is.



Ma viszont már az is kiderült, hogy a feladatnak nem egyedül vágunk neki, hanem egy négy fős alakulatot irányíthatunk. Ahogy az már lenni szokott, a csapat minden tagja egyedi képességekkel rendelkezik és mindegyikre szükség is lesz bizonyos helyzetekben. Vector a felderítésben, kerülőutak keresésében, lopakodásban jeleskedik, Spectre képes kiszúrni az ellenfeleket és a fontosabb tárgyakat (piros színben pompázik minden élőlény) és képes mini-térképeket készíteni, melyen megjelöli az ellenfelek helyzetét.

Beltway a robbantás mestere, míg Bertha a csapat orvosa. Utóbbira nagy szükségünk lesz, hiszen ha egy zombi megharap minket, akkor bizony a T-vírus elkezdi átalakítani a mi szervezetünket is és csak Bertha képes ezt megakadályozni. Természetesen ismerős arcokkal is összefuthatunk, ráadásul az egyik feladatunk Leon meggyilkolása.



A történet szerint 1998-ban járunk, mikor is Leon még kezdő rendőrként dolgozott a városban, majd kitört a járvány. A játékban annak is tanúi lehetünk, ahogy Leon és Claire Redfield menekülnek a zombik elől. Ha sikerül végeznünk vele, akkor az egész széria történeti szála megváltozik, hiszen akkor Leon nem csatlakozik a Titkosszolgálathoz és nem menti meg a negyedik részben az elnök lányát.

A játékot lehet egyedül, ketten vagy négyen is játszani. A készítők ígérete szerint egyedül is nagy élményt nyújt majd a program, hiszen ilyenkor a gép irányítja a társainkat - és remélhetőleg rendes MI-t készítenek hozzá. Az egyes pályákat több módon is letudhatjuk, így magas lesz az újrajátszási rátája.

A Resident Evil: Operation Raccoon City nagyon érdekesnek tűnik és konzolok mellett PC-re is megjelenik a télen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • EnxTheOne #3
    Végre az umbrella oldalán harcolhatunk. :D
  • tttttom #2
    Co-opot a népnek. :D
  • rágógumi #1
    jólhangzik. co-op mint left4dead. :D