Ötvös Tibor

Fallen Frontier: a Halo készítőinek új játéka

A Moonshot Studios számos egykori Bungie alkalmazottat tudhat a berkeiben, így talán nem is meglepő, hogy első játékuk, a Fallen Frontier leginkább a Halo sorozatra emlékeztet - leszámítva, hogy nem FPS lesz, hanem egy 2D-s platform.

A készítők a bemutató előtt azt is bevallották, hogy bár a képi világra a Halo adta a legnagyobb inspirációt, addig a játékmenetet tekintve a Shadow Complex volt az irányadó. A játékos egy páncélozott harcost irányít az oldalra scrollozós pályákon és maga a program a fentiek mellett egy 1996-ban megjelent Bungie programra hasonlít, mely Abuse címmel jelent meg.



A játékmenet épp ezért nagyon egyszerű: egy folyamatosan oldalra haladó pályán kell az ellenfeleinket megölve eljutni a pálya végéig. A megvalósítás a Moonshot Studios elmondása szerint szándékosan ennyire "elnagyolt", minimalista. A karakterek úgy festenek, mintha egy Flash-játékból léptek volna ki, a monokróm színek és a kézzel festett hátterek is ezt a minimalista felfogást erősítik, ami meglepően jól áll a játéknak.

A Fallen Frontier hőse egyszerre maximum két fegyvert hordhat magánál és ha felveszünk egy harmadikat, akkor az éppen a kezünkben levőt azonnal ledobjuk, szóval érdemes lesz figyelni, mikor mit cserélünk le. Az alap fegyverünk a géppuska lesz, amivel gyorsan kilőhetünk egy egész tárat. Ezen felül lesz még - többek között - shotgun (csak közelre hatásos) és karabiner (egyszerre csak egyet lő, de az halálos). Természetesen az elmaradhatatlan gránátok és vágószerszámok is megjelennek.



A játék legjobb része mégis a ko-op mód, ahol egyszerre ketten indulhatunk neki a nagy kalandnak. Itt azonban érdemes figyelni, mivel a legtöbb fegyver nem árt a társunknak, ám az erősebbeknél van Friendy Fire, vagyis simán hátba lőhetjük a barátunkat. Ráadásul fontos a két játékos közötti együttműködés, hiszen rengeteg térkép kifejezetten ehhez a módhoz lett megalkotva.

A Fallen Frontier érdekesnek tűnik és mivel csak 2012-ben jelenik meg, így bőven van idő az esetleges hibákat kijavítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #17
    lol... hát ja pc-n még hasonló sincs csak fut pc-n.... Ember gondolkoztál mielőtt ezt leírtad vagy mi a gond az agyaddal? A pc-n nem igazán játszanak vele mert fos, és kb 8 éves szinten még elmegy. Halo nem megy pc-n?????

    Ahogy elnézem neked pont megfelelő egy konzol. Lehet még túl bonyolult is ezek szerint.:D
  • narumon #16
    Nézőpont kérdése. Pc-n még hasonló sincs sajnos, ezért is kell konzolt venni.
  • dronkZero #15
    Meg kő várni, amíg kész lösz, osztán köll kritizálni!

    Egyébként meg inkább 8 peccs (vagy 16, vagy leszarom), minthogy kiadjanak összesen egyet, és a továbbiakban szarjanak bele, abból a felindulásból, hogy "kész van", miközben továbbra is játszhatatlanul bugos.
  • fergusonpapa #14
    amire 8 patch érkezik olyan bugos az csak *****...lehet.

    egyetlen jó ötletért(képeségek kombinálás) nem lehet eltekinteni a számtalan hiba melett.

    de visszatémára sztem van még rá igény,inkább játszhatoságot szeretem mint a full hq grafikás játékokat.Mert sok esetben volt bizonyitott hogy egy sokkal rosszabb grafikáju játékot töbször elövettem amig a csak grafikában jó játékok 1-2napig huzzák nálam..
  • Loverman #13
    szubjektív vélemény összekeverése az átlagos elfogadott nézettel? pff

    tudjuk, minden szar, minden fos
  • sathinel #12
    konzolon ez a csúcs, pc-n inkább a legallja. Kb ezért nem látsz sok pc-st vele játszani. Igaz FPS-nek sem igazán nevezném max FPS utánzat.
  • fergusonpapa #11
    magicka??? pff
  • Loverman #10
    épp ez az, hogy nincs. Nagyon jónak vagy különlegesnek kell lennie hogy bárki is megvegye. De egyelőre nem tűnik egy Braid-nek vagy Magicka-nak.
  • narumon #9
    Ha nem tetszett akkor nehéz elmondani, de az egésznek hihetetlne és eleddig utánozhatatlan hangulata van. Nálam pl az egyetlen fps amit megvettem eredetiben. A Halo3 fantasztikusan iszonyatosan jó!
  • fozerl #8
    10 éve még elment volna, nagyon egyhangú és bugyuta. Nem sok potenciált látok benne.
    http://www.viddler.com/explore/Joystiq/videos/5373/