Ötvös Tibor

Per lehet a Ghost név használata miatt


A Ubisoft szeretné elérni, hogy az Electronic Arts ne használhassa a Ghost kifejezést a játékai címében.

A Ubisoft nagyon szeretné elérni, hogy a Ghost kifejezést ne használhassa az Electronic Arts a játékaiban, mert elmélete szerint ezzel összezavarja a rajongóit. Az időzítés nem véletlen, hiszen közeledik a Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands megjelenése, mely a korábban nagyon népszerű franchise-t próbálja feltámasztani és új irányba terelni. Mindenesetre érdekes, ha a franciák sikerrel járnak, mert nem csupán azt szeretnék, hogy például ne legyen egy Call of Duty: Ghosts 2 hanem hogy a Need for Speed sorozatot fejlesztő Ghost Games is váltson nevet.

A Ubisoft szerint ugyanis a Ghost Games nevet hallva a Ghost Recon rajongók azt is gondolhatják, hogy a kedvencüknek bármilyen köze lehet a fejlesztőkhöz és nem véletlenül viseli a Ghost nevet a csapat. Persze ha ezt valaki elhiszi vagy így gondolja, akkor nem igazán járatos a játékvilágban, de ez láthatóan csak egy média előtt játszódó játszma. Az EA március 9-ig kapott időt hogy reagáljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #4
    irigylem azokat akiknek erre van idejük
  • Ender Wiggin #3
    Hangulatos kis játék volt a régi GR, de az Operation Flashpoint mellett labdába sem rúghatott, grafika vagy tartalom terén...
  • Tikal #2
    LOL
  • Macropus Rufus #1
    Ha jól emléxem akkor az MS már 1x le akarta védetni a Windows nevet, de akkor a bíróság kimondta, hogy létező szavakat nem lehet levédetni. Ez sztem a Ghost szóra is igaz. Ezért van úgy írva, hogy Microsoft Windows (TM) mert ezt már le lehet védetni.
    Tehát - véleményem szerint - az UbiSoft helyből vesztesként indul.
    Mint ahogy a Ghost Games sem szavanként van levédve, hanem a teljes név. De sem a game sem a ghost külön nem védhető le.