Ötvös Tibor

Gyenge kis játék lett a The Tape

Megjelent a The Tape, mely egy független horrorjáték, ami azonban a hangulatos nyitány ellenére hamar unalomba fullad.

Szinte a semmiből bukkant fel a The Tape nevet kapott független horrorjáték, mely egy új megoldással próbált meg rajongókat szerezni magának, ám ez - miután játszottunk a programmal - szerintem nem fog sikerülni. De kezdjük az elején. A The Tape egyetlen ember, Kazakov Oleg munkája és láthatóan nagyon próbálkozott az úriember, próbált valami újat bevinni ebbe a műfajba, és ez az alapötletet tekintve sikerült is.

A The Tape története egy eltűnt lány ügye körül forog. Hősünk egy távoli kis viskóba utazik el, hogy kiderítse, mi is történt az eltűnt személlyel, ám a ház alatt egy régi szekta járata húzódik meg és itt már az életünkért küzdünk majd. A The Tape megjelenítésében igen érdekes vonalat képvisel, hiszen az egész játékot úgy látjuk, mintha egy régi VHS-kazettát néznék fekete-fehér tévén. A kamera zúg a fülünkbe és mivel nagyon régi készülékről beszélünk, így világítást sem tudunk kapcsolni a gépen.


Ennek köszönhetően sok minden nem látunk majd de ez nem is baj, hiszen bármennyire is próbálta elmosni a hibákat a fejlesztő, mégis hamar észrevehető a sok hiba és a grafika pórisága. Rögtön az elején belesétálhatunk simán a hűtőbe, az ajtók bár szinte folyamatosan felénk nyílnak, így elméletileg útban vagyunk de mégis simán átmegy rajtunk és maga a mozgás is nevetségesen fest. Ahogy az ellenfeleink ugranak ránk az komikus.

A The Tape minden pillanatában érezhető az amatőrség és a hibák miatt hiába jó a hangulata valamennyire az FPS-nek, teljesen lerontja az összélményt. Szóval igazából csak azoknak ajánlom a játékot, aki már letudott szinte minden, utóbbi időkben megjelent alkotást a műfajon belül (The Park például) és az első percek után úgyis mindenki eldönti, neki mennyire fekszik a The Tape világa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Montanosz #2
    Én is csak gratulálni tudok hozzá, igazán szép teljesítmény
  • grebber #1
    Néztem videókat. Egy embertől ez nagyon jó.
    Mivel 100% hogy bundleba fog kerülni meg is várom és majd akkor berántom.