Ötvös Tibor

Last Year - a Péntek 13 játékváltozata


Készül a Last Year címet kapott alkotás, mely nem más, mint a Péntek 13 nem hivatalos, multira optimalizált portja.

A Péntek 13 a filmtörténelem horror szekciójának egyik legkultikusabb alkotása és most nem a feldolgozásról beszélek, hanem az eredeti filmről. Az évtizedek során számos alkotásban tért vissza Jason, ám az utóbbi években eltűnt a monitorokról. Most azonban a Last Year alkotói úgy döntöttek, újra előveszik az őrült gyilkost és egy igen hangulatosnak és ambiciózusnak tűnő multis akciójátékot készítenek Last Year címmel.

A projektet egyébként egyetlen dizájner, James Matthew Wearing készíti és éppen ezért támogatókat is keres természetesen a Kickstarter berkeiben. A programhoz elméletileg 50 ezer dollárra van szüksége, cserébe viszont kapunk egy multis ko-op-ra építő akciójátékot, melyben öt fiatal száll szembe a kegyetlen gyilkossal. Az 5v1 játékmódban természetesen mindenkit egy-egy játékos irányít, így a Jason Voorhees "hasonmást" is.


A fiatalok mindegyike egy-egy tipikus gimnazista sztereotípiával bír, így lesz szűz okos fiú, nagymenő sportoló és a mindenre kapható szurkolólány is. A gyilkos pedig nem halhatatlan, nem sétálgathat csak úgy, hiszen a mai korban a fiatalok már nem menekülnek el tőle. Helyette az a játékos, aki a rossz fiú bőrét ölti magára a bujkálós játékmenetet kell hogy kövesse. Meg kell próbálni szétválasztani a fiatalokat, hogy aztán egyesével levadászhassa őket.

Az eddig megjelölt helyszínek egyébként mind ismerősek lehetnek a különböző horrorokból, hiszen a tipikus gimnáziumi terület mellett a Jason otthonául szolgáló tábor és erdő is játékterünkké válhat. Wearing tervei szerint a Last Year 2016-ban jelenik meg csak PC-re, de támogatja majd az Oculus Rift rendszert, illetve a LAN-lehetőségét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Multi.... pedig de szép is lett volna!
  • vision5 #2
    Commodore 64-en volt péntek 13 játék...
  • RAZOR27 #1
    szóval..... evolve csak horrorfilmes stílusba