Ötvös Tibor

Escape Dead Island előzetes

A Comic Conon kint volt a Deep Silver és az Escape Dead Island is, mely a népszerű horror-FPS mellékága lesz.

Nem egyedi eset, hogy egy sikeres és népszerű franchise kap maga mellé pár mellékágat. A Techland a Dead Island sorozattal összeszedett pár millió rajongót, akik többnyire élvezettel vetik magukat a horror-FPS új részeire. Ugyanakkor az első mellékág, az Epidemic nem sikerült maradandóra, így a pár hete bejelentett második alkotás, az Escape Dead Island kapcsán komolyak a fenntartások.

Pedig az első jelek alapján a program nagyon is rendben lesz. A Comic Conon természetesen az alkotás is kint volt és egy játszható demó formájában ki is próbálhattuk és természetesen megosztjuk az élményeinket. A legfontosabb, hogy az Escape Dead Island szakít a korábbi sötét tónusokkal és egy képregényes hatást keltő külsőt kap. Ez nagyon jól is áll neki, mivel szerencsére a nézet is változott. FPS helyett immáron egy külső nézetes akciójátékkal lesz dolgunk és ez szintén jót tett a szériának.



A sztori hőse Cliff Calo, aki dokumentumfilmet szeretne forgatni és ezért kihajózik barátaival a fedélzeten. Sajnos azonban hajótörést szenvednek és rögtön a Banoi-szigetre kerülnek, ahol javában tombol a zombi-járvány. Hősünk feladata, hogy saját készítésű fegyvereivel utat vágjon az élőhalottak között és élve megússza a kalandot.

A játékmenet is nagyon megváltozott, hiszen Cliff cseppet sem az a harcos alkat. Éppen ezért nagyon ritkán fogunk majd szemtől szemben hadakozni a zombikkal, sokkal többet fogunk menekülni előlük illetve lopózva kikerülni őket. Utóbbi esetben érdemes valami zajt csapni, amivel elvonhatjuk a figyelmet és így mi biztonságban átjuthatunk a szakaszon (például betörünk egy kővel egy üveget és hasonlók).

Az irányítás nagyon egyszerű, hiszen mindössze egyetlen gombra összpontosult az összes akció (ajtónyitás, fegyverhasználat stb.). Ennek ellenére az Escape Dead Island kimondottan ígéretesnek tűnik, ám az Epidemic-kel is hasonló volt a helyzet. Reméljük nem rontják el a dolgot és jó szórakozást nyújt az idén megjelenő program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shan #4
    Nem baj, a cod továbbra is szeretettel várja őket.
  • sata75 #3
    The Walking Dead? Hangulatromboló szemét? Képben vagytok rendesen.... ;)
  • Skyline #2
    Nem vagy egyedül...Bohóckodásra valami poén játékba alkalmas..Minden másban eddig csak a hangulat rovására ment....Baltanyéllel faragott hangulatromboló szemét...
  • cylonflatus #1
    Ezt a rajzfilmes, cell shaded cuccokat egyszerűen nem tudom elviselni.