Berta Sándor

IFA - a gyártók nem tartanak a válság hatásaitól

Pénteken nyit a berlini Híradástechnikai Kiállítás (IFA). A szórakoztató elektronikai és számítástechnikai vállalatok látszólag cseppet sem törődnek a válsággal.

A gyártók bizakodva készülnek az IFA-ra és biztosak abban, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is megvásárolják az emberek a legújabb televíziókat, okostelefonokat, táblagépeket és szórakoztató elektronikai termékeket. Egyre többen választják a 3D-s és Smart TV-ket annak ellenére is, hogy egyrészt drágák, másrészt még alig vannak hozzájuk megfelelő tartalmak. Úgy tűnik, hogy aki megengedheti magának, az már inkább ilyen készüléket választ. Nem véletlen, hogy az idei IFA-n is a Smart-TV-k számítanak majd a slágertermékeknek.

Az elmúlt évek trendje, hogy egyre jobb képminőségű és nagyobb kijelzőjű televíziókat dobnak piacra a gyártók. Amíg három évvel ezelőtt még a 150 centiméteres képátlójú tévék különlegesnek számítottak, addig napjainkban ez a nagyság már szinte átlagosnak számít. Emellett előtérbe kerültek a különböző szolgáltatások, hiszen egyre nagyobb igény van a felhasználók részéről arra, hogy a televízió képernyője előtt ülve használhassák a Skype, a YouTube és más szolgáltatásokat, illetve alkalmazásokat. A piacot jelenleg a dél-koreai cégek uralják, minden harmadik televízió a Samsung vagy az LG logóját viseli, más gyártók csak nehezen tudnak versenyezni az ázsiai gyártókkal.

A televíziók mellett kiemelt szerepet kapnak az idei berlini Híradástechnikai Kiállításon az ultrabookok, a táblagépek és az okostelefonok is. Az az idei rendezvényen összesen 60 új ultrabook-modell debütál majd. Az Intel öt év után lesz jelen az IFA-n, de képviselteti magát az Acer, az Asus, a Dell, a Hewlett-Packard, a Lenovo, a Sony és a Toshiba is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!