Gyurkity Péter

Kisebb lesz az idei CES

A héten induló kiállítás a globális gazdasági helyzetet tükrözi majd, kevesebb kiállítóval és látogatóval, akik ráadásul az olcsóbb, gazdaságosabb megoldásokat részesítik előnyben.

A CES ezen a héten kerül megrendezésre az Egyesült Államokban, és az év első nagyobb rendezvényeként nyilván jónéhány meglepetéssel, illetve érdekességgel szolgál majd a szórakoztatóelektronika, valamint a számítástechnika területe iránt érdeklődők számára. A közvetlenül az indulás előtt megjelent jóslatok azonban kevesebb látogatóra, kisebb területre, valamint visszafogott fejlesztésekre számítanak, amely kedvezőtlen helyzetnek köszönhető.

Kiemelik, hogy a tavalyihoz képest kevesebb kiállító lesz ott a rendezvényen, számuk ugyanis ezúttal 2700 körül lesz, míg egy évvel korábban 3000 felett regisztráltak a megjelenni kívánó cégek. A látogatók száma 130 ezer körül lesz, míg tavaly 141 ezer főt mértek - a változást jól jellemzi, hogy a máskor szinte teljesen telített Las Vegas-i hotelekben most minden különösebb gond nélkül találni szabad szobákat. Ahhoz sem fér kétség, hogy a kiállítók ezúttal a zöld, energiatakarékos, könnyen kezelhető készülékekre helyezik majd a hangsúlyt, pedig korábban a speciális, elsősorban külsejükkel hódító fejlesztésekkel (így például a 150 hüvelykes televíziókkal) igyekeztek megjelenni.

Feltűnő, hogy a kiállítók jó része igyekszik vevőkre találni a rendezvény alatt, a szokásosnál jóval többen kértek a szervezőktől megbeszélésekre, egyeztetésekre alkalmas helységeket, ahol a potenciális vásárlókat győzködik majd a nagyobb üzletek nyélbe ütése érdekében. A CES alatt nyilván továbbra is hódítanak majd a netbook készülékek, vagyis a 300-400 dollár közötti mobil megoldások (egyesek szerint a Sony is ilyen termékkel készül), ezek mellett pedig a különböző hordozható eszközök, az érintőképernyővel érkező mobiltelefonok, illetve néhány speciális megoldás (így a Cisco otthoni használatra szánt vezetéknélküli audio rendszere) találhat kedvező fogadtatásra.

Természetesen a televíziók sem szorulnak háttérbe (az Intel és a Yahoo tervéről már írtunk), itt különösen érdekes lehet az új OLED-fejlesztések bemutatása, ezek ugyanis kiemelkedő képminőséget, vékonyabb kialakítást, valamint kedvezőbb fogyasztási jellemzőket ígérnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • readswift #1
    én minimum 2 épelméjü sohanemlátottteljesítményü dolgot tudok amik jelnlesznek. Az apple fanboyok hányat ?