HENT hírlevél

150 weboldalt tiltottak le szerzői jogsértés miatt

A weboldalak elleni végzést a napokban hajtották végre az Egyesült Államokban, amiért azok hamisított árukat és lopott szellemi termékeket kínáltak a vásárlóknak.

A 150 weboldal jelenleg elérhetetlen, az odalátogatók egy hatósági figyelmeztetéssel találkoznak, amely értesíti őket a letiltásról, és emlékeztet arra, hogy a szellemi tulajdonjogok megsértése bűncselekmény, amelyet a szövetségi igazságszolgáltatás üldöz. Az akció során a szövetségi hatóságok álcázott vásárlásokat hajtottak végre: sportolói mezeket, golf-felszerelést, DVD-csomagokat, cipőket, táskákat és napszemüvegeket vettek azon online boltokból, amelyekről gyanították, hogy hamis termékeket forgalmaznak. A legtöbb esetben az amerikai címmel feladott rendeléseket külföldről teljesítették - írja a NetSecurity hírportál.

- Az akció során agresszív eszközökkel vettük célba azokat, akik anyagi haszonszerzés végett hamis termékeket árusítanak, miközben az amerikai gazdaság bevételeit és munkahelyeit veszélybe sodorják - mondta el Eric Holder ügyész. - A szellemi tulajdonjog-sértések a vállalkozásoknak és a fogyasztóknak egyaránt kárt okoznak, a gazdasági növekedést és stabilitást fenyegetik. Ma egyértelmű üzenetet küldtünk: az igazságszolgáltatás éberen őrködik, és megvédi az állampolgárok jólétét és biztonságát - fogalmazott.

A hatóságok akciója illeszkedik a jelenleg zajló "hadműveletbe", amelynek célja a hamisítványok és kalóz-termékek kiszorítása az internetes boltokból. A "Mi oldalaink" nevű kezdeményezés második éve tart az Egyesült Államokban. 2010 júniusa óta a hatóságok 350 domain-nevet tettek elérhetetlenné, a hivatalos figyelmeztetést pedig összesen 77 millió odalátogató olvashatta el a letiltott oldalakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!