HENT hírlevél

Börtön két spanyol linkoldal üzemeltetőjének

A korábbi spanyol bírósági gyakorlattal szembemenve bűnösnek találta, és egy-egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Vizcaya bírósága két, illegális letöltési helyekre mutató linkoldal üzemeltetőjét.

A TorrentFreak beszámolója szerint a FenixP2P.com és az MP3-es.com azon kalózoldalak közé tartoztak, amelyek nem közvetlenül, csak közvetve adnak lehetőséget a jogsértésre. A két webfelület illegális letöltési lehetőségekre mutató linkeket listázott, saját weboldaláról másikra irányítva át a kalózkodó felhasználókat.

Az elmúlt években több olyan spanyol bírósági ítélet is született, amely hasonló ügyekben felmentette a weblapok üzemeltetőit azzal az indokkal, hogy nem ők a szerzői jog által védett tartalmak közvetlen megosztói. Egy friss helyi bírósági ítélet azonban a korábbi gyakorlattal szemben bűnösnek találta a fenti említett két oldal üzemeltetőjét. Vizcaya tartomány bírósága szerint ugyanis a FenixP2P és az MP3-es nem magánszemélyek fórumaként működött, hanem a teljes online internetező közösség felé nyitott, publikus formában üzemelt, ahol a fenntartók jelentős profitra tehettek szert az eladott hirdetési felületeknek köszönhetően. Az eljáró bíró ezért pénzbüntetésre és szabadságvesztésre ítélte az üzemeltetőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • czyi #2
    így van. és akkor te bűnrészes vagy. és büntethető. ha kiderül.
  • bino512 #1
    Megmutatom az utcán a rablónak merre van a bank........... XDDDDDDDDDDDD