MTI

A Windows 7 fekete képernyője után nyomoz a Microsoft

A Microsoft vizsgálatot indított a felhasználók millióit érintő Windows 7 operációs rendszeren tapasztalt úgynevezett "fekete képernyő halál" okainak kiderítésére.

A szoftvercég szerint a teljesen feketére váltó képernyő a rendszerbe való bejelentkezés után jelenik meg, az eddigi visszajelzések szerint a hibát a november 25-én kiadott biztonsági frissítés okozhatja. A Prevx szoftvergyártó - amely már talált egy megoldást a hiba kijavítására - elmondta, hogy a fekete képernyő a felhasználók millióit érintheti, és úgy tűnik, hogy nem csak a Windows 7, hanem az XP és a Vista rendszereket futtató gépeket is érintheti. "A felhasználók legrosszabb esetben a Windows újratelepítésével oldhatják meg a problémát" - írta blogjában David Kennerley, a Prevx munkatársa, hozzátéve, hogy megoldásukkal remélhetőleg elkerülhető az operációs rendszer újratelepítése.


A fekete képernyő az eddigi tapasztalatok szerint legalább 10 különböző esetben jelenhet meg. Ha a hiba a Windows frissítése,vagy valamely rosszindulatú szoftver kiszűrésére írt program telepítése után jelentkezett, a frissítés vagy a biztonsági szoftver eltávolítása általában a hibát is megszünteti - magyarázta a szakember. A Microsoft azt tanácsolja, hogy aki tapasztalja a hibát forduljon a vevőszolgálatukhoz.

A fekete halál a Windows 95 megjelenése óta, már a rendszer hivatalos bemutatóján is tapasztalt kékhalál beceneve. A kék képernyő csak az operációs rendszer újraindításával orvosolható, miközben a felhasználó elveszt minden mentetlen munkát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Donatello #104
    A Windows 7-nek fekete a képernyője, az XP-n pedig ezt látni:

  • Garfield #103
    Van abban valami bájos, amikor egyetértesz a saját nickeddel...
  • bagoly007 #101
    Apád legsúlyosabb bűne meg te vagy, drága Flang3r... már bocs... de ennek ki kellett jönnie
  • Flang3r #100
    A Windows Viszta és a Windows 7 a Microsoft legsúlyosabb tévedései/hibái sőt bűnei !
  • Flang3r #99
    a képlet rohadt, egyszerű, amin az XP nem megy az nem is PC, vagy legalábbis egy hulladék, és alapból kuka vagy meg se szabad venni, ez ilyen egyszerű és a win7 meg az egész szaros pereputtya fogja besz*pni, 80% XP támogatottság ellenében, a legtöbb nagy laptop gyártó is megpróbált eleinte ráálni a kizárólagos win7 supportra , csak mikor látták , hogy a kutya nem vesz náluk gépeket , elkezdték újra megírni az XP-s drivereket...
  • B0nFire #98
    "...aki volt olyan lúzer az már örjöng világszerte emiatt a trágya winfos 7 miatt..."

    Őrjöngeni egyedül csak te szoktál; akinek nem jött be a W7, az szépen visszatette az XP-t őrjöngés nélkül.

    btw én emlékszem kábé egy fél éve, amikor a W7 még béta volt, te meg a W7 topicban esdekeltél, hogy valaki segítsen már neked, mert sehogy sem boldogulsz a bekonfigurálásával. Azt mondtad, "még egy esélyt adsz ennek a szar W7-nek, mielőtt letörlöd..."; erre azt kaptad válaszul, hogy csinálj vele amit akarsz, dugd fel magadnak, senki nem segített, mert előtte már hónapokkal azelőtt is széttrollkodtad az összes W7 topicot.

    Innen származik az összes haragod. Soha még csak ki sem tudtad próbálni a W7-et, mert fel sem tudtad telepíteni, te nagy informatikus! A kecskémet nem bíznám rád, nemhogy a számítógépemet.
  • B0nFire #97
    Most lebuktál! Indexet olvasol??? Akasztják a hóhért...
  • hol9672 #96
    Fekete halál, elakad a bootolás a logo képernyőnél, nem újdonság ez, halt már meg igy egy feltelepitett vista a melóhelyen.
  • Turdus #95
    Te aztán nagyon el vagy tévedve. A MacOSX egyáltalán nem zárt, gyárilag adják hozzá a gcc-t és GNU/make-et, csont nélkül fordítok bármilyen OpenSource projektet.
    olvasnivaló meg ez is
  • Turdus #94
    Igen, kevesebb, de ettől csak a driver könyvtár foglal kevés helyet. A stabilitáson ez nem változtat. Azt tervezni kell.