Spencer

Internetes sztár lett az iraki miniszter

Mohammed Saeed al-Sahaf, Irak információs minisztere az elmúlt időszakban nemcsak az iraki háború, hanem az internet "sztárja" is lett egyben, amit elsősorban határtalan optimizmusának, valamint a nyugati hírek folyamatos, ellentmondást nem tűrő cáfolásának tudhat be.

A bagdadi rezsim információs minisztere rövid idő alatt olyan nagy népszerűségre tett szert, hogy "rajongói" tábora külön internetes oldalt készített neki, ahol a weben szörfözők számos képet találhatnak al-Sahafról, és természetesen híressé vált kijelentései is felkerültek az oldalra.


Mohammed Saeed al-Sahaf a tájékoztatási minisztérium lebombázása után az utcán tartott sajtótájékoztatót

Az iraki információs miniszter sokak szerint az Egyesült Államok Irak ellen folytatott háborújának egyik legismertebb jelképévé vált, ami nem is csoda, hiszen a televíziós állomások lényegében egymás után számoltak be arról, hogy al-Sahaf milyen friss bejelentéseket tett. Lassan mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a miniszter a védjegyeként szolgáló sapkájában, katonai ruházatban, arcán azzal a szemtelen mosollyal elmondja a televíziók kamerái előtt a legfrissebb iraki katonai híreket. Most azonban hozzá kell szoknunk a gondolathoz, hogy al-Sahafot talán már soha többet nem fogjuk látni, ugyanis amint a szövetséges csapatok behatoltak Irak fővárosába, Bagdadba, az információs miniszternek hirtelen nyoma veszett, és azóta nem lehet tudni róla semmit.


Már a végjáték zajlik - tankok Bagdad szívében

Al-Sahaf az elmúlt hetekben tartott sajtótájékoztatóin általában egy tengert ábrázóló háttérkép előtt jelent meg, és tört angolságával pillanatok alatt meg is kezdte mondandóját. Az Egyesült Államokat agresszornak, az amerikai katonákat pedig hitetlen pogányoknak nevezte, és egészen az utolsó pillanatig váltig állította, hogy az iraki kormány és hadsereg ura a helyzetnek. Az iraki hadsereg csapást fog mérni az amerikaiakra, akik vert csapatként fognak távozni a hadszíntérről - mondta többször is. Szakértők szerint a PR történelem legnagyobb pillanatai közé tartozott, amikor az információs miniszter néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy Bagdadot semmilyen veszély nem fenyegeti, miközben néhány utcával a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló bagdadi épülettől már javában folytak a harcok.

A miniszter fanclubja által indított weboldalon egyébként többek közt olyan ötletek is olvashatók, melyek szerint al-Sahaf történetéből hollywoodi filmet is lehetne készíteni. Ebben a filmben Sydney Pollack játszhatná a főszerepet - olvasható a weblapon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fotel #16
    saddam majom :D LOL :D

    tudod kisarc, nézd csak meg mi van itt - usa-nak nincsenek atom meg vegyifegyverei? Az nem is gond? :D


    viszont fura - mert ők vizsgálják ki hogy mi van ott, ha találnak valamit az usába viszik - onnantól meg senki sem mondja meg mi az igazság.

    Ez egy durva beavatkozás volt akármilyen állam belügyébe - mint az oroszok itt. Érdekes nekünk ~56-ban nemigen segítettek - talán mert nincs olaj.

    Az USA-ban belső gazdasági és társadalmi válság van - ezt palástolják háborúval. Ennyi. Loan - te az eszedet is kölcsönkérted mi? :DDD

  • Bonewerkz #14
    axiomak:
    1: a haboruban mindig az elso aldozat az igazsag
    2: mindig a gyoztesek irjak a tortenelemkonyvet
    mindenesetre amcsik mar keszitik elo az igazi nagy dzsumbujt... (lsd: gyocceresatomcikk)
  • fotel #10
    PL Kajü-ott kezdeném és a bakonyban meg pécs körzetében - nem is tudom miért;D

    meg esetleg az iratok átnézése, detektorokkal - egy komoly fegyvertelephez infrasrtuktúra kell pl...
  • fotel #8
    Nézzetek CNN-t és higyjetek el mindent.
    Érdekes hogy hazug irakiak mi? DE! Vegyifegyver? Még nem találtak, se atom vagy biológiait... Egy tájékoztatási miniszternek mi a feladata? Lehet hogy a harci morál fenttartása? Egyszerűek vagytok, mint az ék - sok USA-majom.
  • gz_8 #4
    E hír olvasatán elő is vettem egy csomag százas zsepit, hogy kellőképpen ki tudjam sírni magam
  • Tikal #3
    lol, nagyon sokat mulattam a csávo beszolásain:)))
    stupid invaders az egyik kedvencem :))
  • [HUN]PAStheLoD #2
    jaja