Gyurkity Péter

Androidos telefonnal próbálkozik a BlackBerry

A cég második ilyen fejlesztése az Alcateltől érkezik, itt a biztonságot emelik ki.

A BlackBerry hivatalos blogjában rántották le a leplet a szaksajtóban korábban Neon, illetve Hamburg kódnéven felbukkant okostelefonról, amely (sorrendben másodikként) az Android operációs rendszerre támaszkodik. A cég itt a nagyobb biztonságot igyekszik kihangsúlyozni, az ajánlat értéke azonban erősen megkérdőjelezhető.

A DTEK50 névre keresztelt új változat tulajdonképpen egy Alcatel Idol 4, amely eredetileg februárban mutatkozott be a nagyközönség előtt. Ennek megfelelően egy Snapdragon 617 chipet, egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt, 3 GB memóriát, egy 16 GB-os kibővíthető tárolót, valamint egy 13 és egy 8 megapixeles kamerát kapunk, amelyet egy 2610 mAh-s akkumulátor és az Android 6.0 Marshmallow egészít ki, a Qualcomm Quick Charge 2.0 technológia kíséretében. A DTEK szoftver folyamatosan figyeli a különböző alkalmazásokat, figyelmeztetve a felhasználót az esetleges veszélyekre, ezzel pedig a cég szerint a jelenleg legbiztonságosabb androidos megoldásról beszélhetünk.

A dizájn maradt a régi, itt azonban a BB egy további gombot mellékelt a felhasználóknak, amely a készülék jobb oldalán helyezkedik el és a gyakran használt appok és funkciók gyors elérésére szolgál. A cég abban bízik, hogy a vékonyabb pénztárcával rendelkező üzleti és magánfelhasználók érdeklődnek majd a fejlesztés iránt, ennek megfelelően az árat ezúttal egy alacsonyabb szinten, egészen pontosan 299 dollárnál húzzák meg, az első példányok kiszállítása pedig augusztus 8-án indul. Az előrendelők ehhez egy BlackBerry MP-12600 Mobile Power Charger töltőt kapnak, hogy még több potenciális vásárló érdeklődését keltsék fel.

A biztonságot a fenti app mellett egyébként a titkosítás és a hardveres komponenseket is azonosító Root of Trust hivatott garantálni, ezt a BB10-ből emelték át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!