Gyurkity Péter

Itt a Xiaomi Redmi 3 Pro

A cég két fontos változtatásra határozta el magát az eredeti példányhoz képest.

A kínai gyártó kapcsán legutóbb a Xiaomi Mi 5 okostelefon bemutatkozásáról írtunk, amely a csúcskategóriában hivatott versenybe szállni a riválisokkal. Ennek elérhetősége a nyugati piacokon a jelek szerint korlátozott lesz, de máris itt az újabb változat, amely a Redmi 3 típust frissíti.

A Redmi 3 Pro szokás szerint a kínai piacon rajtol el az első körben, ezt követheti majd a nemzetközi megjelenés. Érdekessége, hogy mindössze két ponton tér el az eredeti okostelefontól, ez pedig a valamivel nagyobb memóriában, valamint a hátoldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasóban ölt testet. A lista többi részén megmaradt a kereken 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelző, a Snapdragon 616 chip, az Adreno 405 grafikus vezérlő, a 32 GB-os, microSD révén kibővíthető tároló, valamint a 4100 mAh-s akkumulátor.


A memória pontos mérete ezúttal már 3 GB, a képkészítésről pedig továbbra is egy hátoldali 13 megapixeles f/2.0 kamera, valamint annak 5 megapixeles, f/2.2-es előlapi társa gondoskodik - ez mostanában nagyon is népszerű összeállítás a gyártók körében. A szoftveres oldalon az Android Lollipop fut az MIUI 7 kíséretében, de elérhető itt a dual-SIM opció is. Az ár Kínában 138 dollárnak felel meg, ez azonban a többi piacon még változhat.

A Xiaomi egyelőre nem jelezte a nemzetközi megjelenést, de egyes értesülések szerint a következő állomás India lesz, amely logikus lépésnek tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #3
    Miert kerult hatulra az olvaso?
  • Cefet #2
    A sima is nagyon jó... de az csak 16GB-os.
    Utoljára szerkesztette: Cefet, 2016.04.03. 16:16:34
  • grebber #1
    Nincs B20 így nem érdekel :(