Gyurkity Péter

Xiaomi: nem jött össze a remélt növekedés

A sok sikert arató kínai gyártó a vártnál lassabban növekedett, ám új telefonjuk már felbukkant.

Az utóbbi hetekben a Xiaomi kapcsán leginkább az új zászlóshajó, az Mi 5 megjelenésével kapcsolatban jelentek meg hírek, de szó esett itt a Redmi 3 felbukkanásáról is, amely elsősorban alacsony árával hódítana. Most az éves eredményről és a csúcskategóriás megoldás részleteiről szól a fáma.

A cég saját mikroblogján számolt be a hónap közepén arról, hogy 2015 során összesen 70 millió okostelefont szállítottak le, amelyet rendkívül jó eredményként közöltek, de itt nem feledkezhetünk meg arról, hogy egy évvel ezelőtt még 80-100 millió példányra tették a remélt mennyiséget. Természetesen a 70 milliós adat is irigylésre méltó, ezzel kapcsolatban azonban többen rögtön megjegyezték, hogy a növekedés üteme látványosan lassult, és mivel a cég továbbra is kizárólag az okostelefonokra támaszkodik, a szegmensen belül pedig ugyanúgy a számukra hazai piacon adják el a legtöbb terméket, egy esetleges kínai lassulás érzékenyen érintheti őket.

Bárhogy is alakuljon a gyártó sorsa, a soron következő zászlóshajó, az Mi 5, hamarosan felbukkan a boltok a polcain. A sokak által várva-várt készülék a GearBest portálon is megjelent a napokban, ennek alapján pedig valóban egy 5,2 hüvelykes kijelzőre, Quad HD felbontásra, 565 ppi pixelsűrűségre, valamint az új Snapdragon 820 chipre számíthatunk, amelyet 4 GB RAM, egy 16 vagy 64 GB-os belső tároló, egy 16 és egy 8 megapixeles kamera, ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 3600 mAh-s akkumulátor egészít majd ki, 641 dollárnak megfelelő áron.

A cég egyébként többek között az amerikai és a kelet-európai piacon terjeszkedne, ezért is kötöttek megállapodást a Qualcommal, hogy a jövőben a MediaTek chipjeivel ellátott példányokat is forgalmazhassák azon országokban, amelyek szigorúbban állnak a szellemi tulajdon kérdéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nbarnabas #2
    Milyen prefix az a kilomili? 5 ezerezred amperóra?
  • grebber #1
    Elmennek a fenébe ezek megint. Egyszer véletlenül belerakhatnának már a csúcsszarjukba egy 5k-s akksit.