Gyurkity Péter

Xiaomi Redmi Note 2: csúcskategória alacsony áron

A kínai gyártó újabb telefont mutatott be, amely alig 125 dollárért kínál csúcskategóriás chipet.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be a Redmi 2 Prime okostelefon megjelenéséről, amely a vékonyabb pénztárcájú felhasználóknak szánt család újabb tagjaként bukkant fel. A Xiaomi nem várt sokat a Redmi Note 2 leleplezésével sem, amely nagyobb méretben, csúcskategóriás jellemzőkkel kiegészítve kínál egy igencsak érdekes alternatívát.

A gyártó számukra hazai oldalán találjuk meg az új prémium megoldás részletes specifikációját, amely természetesen képekkel és hosszabb leírással párosul. Ebből kiderül, hogy a Redmi Note 2 egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyőt kapott, a fő attrakció azonban nem ez, hanem a chip (a MediaTek jelenleg elérhető legerősebb fejlesztése), amely Helio X10 néven nyolc Cortex-A53 magot kínál, ezek pedig típustól függően 2 vagy 2,2 GHz-es órajelen futnak. Előbbi konfigurációhoz 16, utóbbihoz pedig 32 GB-os belső tároló csatlakozik, ám a microSD támogatása mindkét példány esetében megoldott.


A memória mérete sem elhanyagolható, ez jelen esetben 2 GB, ehhez pedig a hátoldalon egy 13 megapixeles kamera csatlakozik, amelynek Samsung által szállított érzékelője állítólag alig 0,1 másodperc alatt biztosítja a megfelelő fókuszt - az előlapon egy 5 megapixeles példány teljesít szolgálatot. A kellően hosszú üzemidőt egy 3060 mAh-s akkumulátor biztosítja, míg a pontos fizikai méret 152 x 76 x 8,25 mm, a súly pedig 160 gramm. A szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop és az MIUI 7 fut, a műanyag külső a szokásoknak megfelelően több eltérő színben lesz kapható.

A fenti specifikációhoz egy igencsak alacsony ár társul, a 16 GB-os változat kínai ára ugyanis 125 dollárnak felel meg, míg a 32 GB-os példány 155 dollárnak megfelelő összegért kapható. Ezzel alaposan a riválisok alá vágnak, hiszen a Helio X10 chipet alkalmazó hasonló megoldások legalább kétszer ennyibe kerülnek, a HTC One M9+ pedig 700 dollár körüli áron elérhető. A megjelenés egyelőre Kínában valósult meg, az indiai piacon a gyártó szabadalmi vitába keveredett, ott tehát valószínű a késés, míg az európai és amerikai felhasználók külső forgalmazókon keresztül, némileg magasabb áron szerezhetnek majd be egy-egy példányt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Már küldtem vissza gariztatni kínába igaz nem telefont, hanem androidos smart tv boxot (mini pct) nem volt semmi probléma azon kívül hogy két hónap mire visszakaptam.
  • slime001 #4
    Wayteq-nél és MediaMarkt-ban lehet kapni Xiaomi telefonokat.
  • bacizone #3
    Ja, csak még élő ember nem vett ilyet itthon boltban, garanciával.
  • zola2000 #2
    "alig 125 dollárért kínál csúcskategóriás chipet. "

    Ez milyen ár, nagykereskedelmi? Kínából az aliexpressen redmi note 2: 140 euró free shippingel (+áfa ha megfogják) -> még így is jó ár, de a hírekben szereplő áraknál mindig jóval drágábbak ezek a telefonok.
  • Smithie #1
    Brutálisan jó, minden szempontból...