Gyurkity Péter

Itt a Xiaomi Mi5 specifikációja

A zászlóshajó hardveres listája most egy fotón jelenik meg, a bemutató gyorsan közeleg.

A Xiaomi kapcsán többször olvashattunk híreket a soron következő csúcskategóriás modell várható bemutatkozásáról, arról pedig nemrég mi is beszámoltunk, hogy erre februárban, az MWC alatt kerítenek majd sort. Ez kissé meglepő, ám egyben reménykeltő is, hiszen ez a nemzetközi megjelenés felvállalására utal.

Most egy kínai forrásból jelent meg újabb hír, mégpedig egy fotó formájában, amely megmutatja nekünk az okostelefon részleges hardveres listáját. Amennyiben hihetünk a felvételnek, az Mi5 valóban egy 5,15 hüvelykes érintőképernyővel jelenik majd meg, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez a Qualcomm új, 64 bites Snapdragon 820 chipje társulna, amely nyolc maggal, valamint 2,15 GHz-es órajellel állna rendelkezésünkre, és bár ezúttal nem részletezik a memória, illetve a belső tároló méretét, ez a korábbi pletykák szerint legalább 3 GB és 64 GB lesz.


A hátoldali kamera egy 16 megapixeles példány, amely támogatja az optikai képstabilizációt, illetve az autófókuszt. Az előlapon ehhez egy 4 megapixeles szelfikamera társul, és bár a pontos minőségről egyelőre korai lenne nyilatkozni, a világhálón már korábban felbukkantak olyan jó minőségű fotók, amelyek állítólag ezen készülék segítségével készültek, ezek alapján pedig nem lesz majd okunk a panaszra. A mostani hír sajnos nem támasztja alá a Force Touch, illetve a Windows 10 esetleges támogatását, így még maradt bőven homályos részlet.

Ahogy említettük, a bemutató az MWC alatt esedékes, ennek során remélhetőleg minden részletről lerántják a leplet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!