Gyurkity Péter

Globális roamingot kínál a FreedomPop

A magát ingyenesként reklámozó szolgáltató alaposan kibővíti a roaming elérhetőségét.

Tavaly ősszel mi is beszámoltunk arról, hogy immár az Egyesült Királyságban is megjelent az ingyenes szolgáltatónak nevezett FreedomPop, amely egy igencsak lecsupaszított megoldást kínál a vékony pénztárcával rendelkezőknek, abban a reményben, hogy a további ajánlatokon már pénzt is kereshet. Most a roaming terén bővítenek.

A hivatalos oldalon megjelent lista szerint az amerikai és a brit felhasználók rövid időn belül valóban globális roamingszolgáltatást vehetnek majd igénybe, amely a szokásoknak megfelelően szintén ingyenes lesz, legalábbis a meghatározott kereteken belül. Ennek értelmében havonta 200 MB-os forgalmat bonyolíthatunk le külföldi (így például magyarországi) tartózkodásunk során, az észak-amerikai és európai államok mellett pedig megjelenik itt több ázsiai és latin-amerikai állam is.

Bár az ingyenes keret különböző kérdőívek kitöltésével és egyéb ajánlatokon keresztül kibővíthető, a lényeg a fizetős extrákon van. Maga a SIM-kártya 10 dollárba kerül, ez az említett havi 200 MB-tal érkezik, újabb 10 dollárért azonban további 500 MB-ot kapunk. 50 dollárért kínálnak 4 GB-os adatforgalmat, de a 14 dollárba kerülő 1 GB-os csomag most egy hónapon keresztül ingyen kipróbálható, hasonlóan az egyébként 4 dollárt kóstáló havi gördülő változathoz, amelynek keretein belül havonta legfeljebb 500 MB-ot spórolhatunk meg, összesen pedig egy 20 GB-os korlátot gördíthetünk magunk előtt későbbi felhasználás céljából.

Az ajánlat komoly hátránya, hogy beszélgetéshez és szöveges üzenetekhez az adott országban is szükségünk van egy virtuális telefonszámra, amit természetesen szintén meg kell vásárolnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!