SG.hu

A Vodafone eltörölte a roaming díjakat

Igaz, csak a Red csomagoknál. Nem áprilisi tréfa, ezt Diego Massidda, a Vodafone vezérigazgatója jelentette be a cég székházában.

"Mától a Vodafone Magyarország átalakítja lakossági és üzleti Red csomagjait, és eltörli az európai roaming díjakat - kezdte a társaság sajtótájékoztatóját Diego Massidda. Visszaidézte a korábbi bejelentéseket, mint a szélessávú lefedettség 98 százalékra növelése, az Európa Napijegy és a korlátlan beszélgetést biztosító Red csomagok bevezetése, illetve a VoIP korlátozások eltörlése, és csak ezután tért rá a lényegre, az új Red csomagokra. Ugyanis a mostani Red előfizetőknek is át kell térniük egy új csomagra, igaz, ezt akkor is megtehetik, ha még hűségszerződés köti őket hozzá.

Mind a lakossági, mind az üzleti előfizetők három-három új opció közül választhatnak:




Mint a fotókon látható, az újdonság a 2 GB-os Red Medium EU csomag, az üzleti részen pedig a havi 50 perc nemzetközi hívás lehetősége. A legdrágább csomagban a nemzetközi hívás is korlátlan. Tehát a Red előfizetők Európa-szerte bármiféle plusz költség nélkül tudják használni új lakossági és üzleti Red EU csomagjaikat hívások kezdeményezéséhez és adatkeretük felhasználásához. "A Red EU Roaming szolgáltatással a Red előfizetők az Európai Unió bármely országában tartózkodva ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha otthon lennének, azaz utazásaik során egyáltalán nem kell változtatniuk telefonálási vagy adatfelhasználási szokásaikon” – hangsúlyozta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország Lakossági szolgáltatásokért felelős Vezérigazgató-helyettese.

A Red EU Roaming szolgáltatással a Vodafone változatlanul 9990 Ft-os havidíjtól nyújt korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget előfizetői számára, és korlátlan hazatelefonálási lehetőséget az Európai Unióból valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból.


A cég az eddigi, Európára érvényes napijegyet is kiterjesztette, és Világjegy néven a legnépszerűbb amerikai, afrikai és ázsiai országokra is érvényessé tette. "A Vodafone kínálatában továbbra is minden előfizetéses lakossági és vállalati ügyfelünk számára elérhető marad az Európa Napijegy, ennek mintájára pedig április 1-től bevezetésre kerül a Világjegy, amellyel hazai perc- és SMS-díjjal lehet hazatelefonálni, vagy -üzenni és a hazai adatkerettel lehet internetezni.” – mondta Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Red Mozit május végéig minden Red csomaggal díjmentesen lehet kipróbálni. Az új Red Extra EU szolgáltatáscsomag magába foglalja a Red Mozi előfizetést is. A többi Red csomag esetében a kipróbálási időszakot követően ez a szolgáltatás havi 1990 Ft-ba kerül majd, de további havi 1 GB adatforgalmat kapnak az előfizetők.


Az ingyenes roaming megkezdéséhez a régebbi ügyfelek esetében csomagváltásra van szükség. Határozatlan idejű szerződés esetén ez díjmentes, ahogy szerződéshosszabbítás esetén is. Határozott idejű szerződésről történő tarifaváltás esetén a "felfelé” váltás igénybevétele díjmentes, az azonos árkategóriában történő váltás esetében a Red EU roaming szolgáltatásra történő módosítás ára egyszeri 10 000 Ft, melyet a következő számlában tüntet fel a Vodafone.

Április 1-jétől az új tarifacsomagok esetében - beleértve a lakossági Go és Go+ csomagokat is -, bevezetésre kerül az automatikus PluszAdat szolgáltatás, amely a tarifacsomagokban foglalt adatforgalmi keret felhasználását követően további 150MB, teljes értékű, lassítás nélküli adatforgalmat biztosít a felhasználóknak 500 forintért. Amennyiben a Red Extra EU, a Red Medium EU, a Red Basic EU, vagy a Go+ csomag előfizetői rendszeresen több adatot akarnak felhasználni a csomagban foglaltnál, rendszeresen további 1 GB adatra lehet előfizetni havi 1500 Ft-ért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!