Gyurkity Péter

Egy év után jelent meg a ZenFone Zoom

Az Asus egy éve jelentette be a készüléket, a megjelenésre azonban csak most került sor.

A tajvani gyártó esetében - legalábbis az okostelefonok szegmensében - leginkább a ZenFone család kibővítésével kapcsolatban olvashatunk híreket, ez pedig most is így van. A második generáció képviselői már jóval korábban bemutatkoztak, akadt azonban egy olyan példány is, amely eddig váratott magára.

A ZenFone Zoom, amelynek pontos típusa ZX551ML, csak most bukkant fel a gyártó hivatalos oldalán, ami annak köszönhető, hogy a piaci megjelenésre is csak a héten került sor. Ez azt jelenti, hogy egy teljes évet kellett várnunk a debütálásra, miközben a fontosabb hardveres és szoftveres részleteket már hónapokkal ezelőtt megismerhettük, az érdeklődő vásárlók pedig az idei IFA alatt közelebbről is szemügyre vehették az új jövevényt.


A Zoom névre keresztelt változat egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt kínál, mégpedig a 2,5 GHz-en futó négymagos Intel Atom Z3590 chip (vagy annak 2,3 GHz-es Z3580 jelzésű testvére) társaságában, amelyhez 4 GB RAM, 64 vagy 128 GB-os belső tároló, egy 3000 mAh-s akkumulátor, Cat4+ LTE, illetve a fő attrakciót jelentő, hátoldali 13 megapixeles kamera csatlakozik, a már sokat emlegetett 3x-os optikai zoom, lézeres autófókusz, valamint dual LED flash kíséretében - az előlapon ennek 5 megapixeles párja található.

Az első körben Tajvanon dobják piacra az okostelefont, arról egyelőre nem ejtettek szót, hogy a többi régió mikor kerül sorra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!