Gyurkity Péter

Sok a visszaküldött ZenFone

Az ASUS készülékeit választók a frissítési gondok miatt küldik vissza a telefonokat.

Az ASUS kapcsán a legtöbb embernek még mindig nem az okostelefonok vagy az okosórák jutnak eszébe, ám a hivatkozott cikkekből is gyorsan kiderül, hogy a cég már mindkét területen saját megoldásokat kínál, mi több, az okostelefonok kapcsán igencsak ambiciózus terveket dédelgetnek, hiszen szeretnének csak az idei évben 25 millió példányt eladni, amivel a Top10-ben is előkelő helyen végeznének.

A DigiTimes ezúttal is közelebbről meg nem nevezett iparági forrásokra hivatkozik, amikor arról írnak, hogy bizonyos problémák merültek fel Kínában a ZenFone család egyes tagjaival. A távol-keleti országban állítólag már több mint 200 ezer ZenFone készüléket küldtek vissza a felhasználók, mivel gondjaik akadtak a szoftveres frissítéssel, egészen pontosan az Android 4.4 KitKat verziójának az 5.0 Lollipop változatra történő lecserélésével. A problémát ugyan a hírben nem részletezik, de kiemelik, hogy ez akadályt képezhet az új ZenFone 2 telefonok forgalmának növekedésével kapcsolatban, ami pedig negatívan hathat az éves tervekre.

A források elmondása szerint az első negyedévben összesen 3 millió ilyen készüléket szállítottak le, a második periódusban pedig a gyártó 4,8 millió darabos forgalommal számol. Ahogy azt említettük, éves szinten 25 milliót szeretnének elérni, ebben azonban kiemelt szerepet játszana a Kínának szánt 8 millió példány, amit a fenti jelenség visszafoghat. A terv megvalósulását illetően azonban még a legfontosabb periódus előtt állnak, hiszen egyedül júniusban 2 millió okostelefont szeretnének leszállítani, a harmadik negyedben pedig havi 3 millióra növelnék a példányszámot.

Ebben az európai megjelenés is segíthet, bár az amerikai Amazon oldalán is beszerezhető a készülék - sok esetben garancia nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!